Κεφαλονιά: «Ο Κυριάκος ήταν ένας αγαθός γίγαντας»-Ανοίγουν κλειστά στόματα μετά την αυτοκτονία στρατιώτη

κεφαλονιά

Κεφαλονιά: «Ο Κυριάκος ήταν ένας αγαθός γίγαντας»

H αυτοκτονία του στρατιώτη σκόρπισε θλίψη στην Κεφαλονιά. Τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά και οι μαρτυρίες φαντάρων που έζησαν τον 23χρονο βάζουν σε σκέψεις.

«Δεν είχε αναφέρει σε κανέναν τίποτα, αλλά και πάλι σε μια κλειστή κοινωνία όπως το στρατόπεδο θα μαθαινόταν ότι κάποιος πείραξε κάποιον, εάν είχε συμβεί», αποκαλύπτει στην εφημερίδα Πελοπόννησος, νεαρός Πατρινός που υπηρετεί στο ΚΕΤΧ και γνώριζε τον 23χρονο από την Κεφαλονιά που βρέθηκε νεκρός προ ημερών με την οικογένειά του να υποστηρίζει ότι αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε το μπούλινγκ από άλλους στρατιώτες.

Ο νεαρός στρατιώτης που ανέφερε στην εφημερίδα όσα γνώριζε να συμβαίνουν στο στρατόπεδο, εμφανίζεται κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο o Κυριάκος να έπεσε θύμα μπούλινγκ από φαντάρους. Παραδέχεται ότι κάποια ανώτερα στελέχη είναι αυστηρά, τονίζοντας ωστόσο με ιδιαίτερο νόημα πως δεν πρόκειται για συμπεριφορές που μπορούν να χαρακτηριστούν ακραίες και οι οποίες θα οδηγήσουν ένα παιδί να δώσει τέλος στη ζωή του.

«Ηταν πολύ καλό παιδί, ήρεμο. Φαινόταν κλειστός χαρακτήρας. Δεν είχε φίλους, έβλεπε μια παρέα και πήγαινε και καθόταν. Το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι ήταν από την Κεφαλονιά. Κανείς δεν το περίμενε για το συγκεκριμένο παιδί. Πάθαμε σοκ. Στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Ήταν ένας αγαθός γίγαντας, 1.90 ύψος και δεν μίλαγε καθόλου, δεν ενοχλούσε κανέναν», προσθέτει ο νεαρός Πατρινός.

Ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, είχε απαλλαγή από τη χρήση όπλου, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστός ο λόγος της συγκεκριμένης απόφασης. Κατά τη δημόσια καταγγελία του, ο πατέρας του ανέφερε ότι υπηρετούσε ως πυροβολητής.

Ο νεαρός ήρθε στην Πάτρα στις 24 Ιανουαρίου με μετάθεση από τη Θήβα. Πήρε επταήμερη άδεια, επανήλθε στον λόχο διοικήσεως, όπου υπηρετούσε και στη συνέχεια πήρε και άλλη επταήμερα άδεια, στη διάρκεια της οποίας προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα.

Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι συνεχείς άδειες εντάσσονται στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις για τον covid-19. Κατά συνέπεια η παραμονή του 23χρονου, εντός στρατοπέδου ήταν 9 ημέρες. Διάστημα που θεωρείται μικρό για να του ασκηθεί ψυχολογική πίεση που θα τον οδηγούσε στην αυτοχειρία.

newsit.gr

Exit mobile version