Γυναίκα αντιμετωπίζει 150 μηνύσεις επειδή απαγόρευσε στον πρώην σύζυγο και τα πεθερικά να δουν το παιδί τους.
Σε μια οικογενειακή διαμάχη, μια γυναίκα έχει επιβάλει “αυστηρή απαγόρευση” στον πρώην σύζυγό της και στα πεθερικά της, απαγορεύοντάς τους την πρόσβαση στο παιδί και το εγγόνι τους από τη γέννηση του παιδιού. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει ένα κύμα μηνύσεων εναντίον της, με 150 υποθέσεις να έχουν ήδη κατατεθεί και να περιμένουν επίλυση.
Η υπόθεση έφτασε πρόσφατα στο Αυτόφωρο, όπου ο εισαγγελέας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση στη γυναίκα για τις σοβαρές συνέπειες των πράξεών της. Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ο εισαγγελέας όρισε προθεσμία στη γυναίκα να συμμορφωθεί με το νόμο και να επιτρέψει στο παιδί να έχει επαφή με τον πατέρα και τον παππού και τη γιαγιά.
Από τις 150 αγωγές, οι 14 θα εκδικαστούν την επόμενη εβδομάδα, ενισχύοντας την αυξανόμενη νομική πίεση που αντιμετωπίζει η γυναίκα.
Την πρόσφατη Δευτέρα, η γυναίκα εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για παράβαση δικαστικής απόφασης. Παρουσία των πρώην πεθερών της υπερασπίστηκε τη θέση της δηλώνοντας ότι τους απαγόρευσε να επικοινωνούν με το παιδί λόγω καταγγελιών για βία κατά του παιδιού.
Τα πρώην πεθερικά της, συναισθηματικά φορτισμένα, και ο δικηγόρος τους εξέφρασαν την απογοήτευσή τους, χαρακτηρίζοντας τη μητέρα ως αδιόρθωτη, κατηγορώντας την ότι κοροϊδεύει τους ηλικιωμένους και έλεγε ξεδιάντροπα ψέματα.
«Καταστρέφετε ένα μικρό παιδί και αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος. Δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από την οικογένειά του γιατί το αποφασίσατε εσείς κατά παράβαση κάθε Νόμου. Εάν συνεχίστε σε αυτό τον ρυθμό οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες», είπε απευθυνόμενος στην μητέρα ο εισαγγελέας.
Ο εισαγγελέας, απευθυνόμενος στην 40χρονη κατηγορούμενη, την προειδοποίησε ότι η μη εξομάλυνση των σχέσεων με την πρώην οικογένειά της και η επιτρεπόμενη επαφή με το παιδί, όπως ορίζει ο νόμος, θα είχε ως αποτέλεσμα αυστηρές ποινές.
Απαντώντας, η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι χειριζόταν τη διαδικασία διαζυγίου εμπλέκοντας παιδοψυχολόγο για να εξετάσει το παιδί. Δικαιολόγησε περαιτέρω την απόφασή της να αρνηθεί την επαφή με τον πατέρα, επικαλούμενη την απουσία του από τον Βόλο για έξι μήνες κάθε χρόνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Ο εισαγγελέας, απευθυνόμενος ευθέως στη μητέρα, τόνισε τις επιζήμιες συνέπειες της διακοπής των οικογενειακών δεσμών στο μικρό παιδί, τονίζοντας ότι οι ενέργειές της ήταν αντίθετες με το νόμο. Ο εισαγγελέας προειδοποίησε ότι αν η γυναίκα επέμενε σε αυτό το μονοπάτι, οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές.
Τελικά, το δικαστήριο έδωσε προθεσμία τριών ημερών προκειμένου η γυναίκα να συμμορφωθεί με τις νομικές απαιτήσεις. Της δόθηκε εντολή να δημιουργήσει ένα σημείο επαφής με τα πεθερικά της, δίνοντας τη δυνατότητα στους παππούδες και στον πατέρα του παιδιού να επισκέπτονται και να περνούν χρόνο με το παιδί όπως υπαγορεύει ο νόμος.