Με κακοποίησε στην Επίδαυρο όταν ήμουν 17 ετών
Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί αύριο στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε χθες την υπεράσπισή του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του.
Κατάθεση που «καίει» τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη, και η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Η καταγγελία προέρχεται από έναν νεαρό, 23 ετών σήμερα, ο οποίος κατηγορεί τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ότι τον κακοποίησε στην Επίδαυρο στις αρχές του 2016, δηλαδή όταν ο καταγγέλλων ήταν μόλις 17 ετών, ο οποίος παραδέχεται ότι γνώριζε τον Λιγνάδη αλλά ότι δεν είχαν σεξουαλικές σχέσεις.
«Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο. Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και φορούσα μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχο μου. Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου. Ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατάθεση.
Στο μεταξύ, αυτοπροσώπως θα ζητήσει αύριο ο Δημήτρης Λιγνάδης την μετάθεση της προγραμματισμένης απολογίας του για την Πέμπτη.
Ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης, που κρατείται στην ΓΑΔΑ, θα οδηγηθεί αύριο στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια που ανέλαβε χθες την υπεράσπισή του, προκειμένου να ζητήσει προθεσμία μίας ημέρας για την απολογία του, ώστε να ενημερωθεί για τη δικογραφία και να συγκροτήσει με τον νεοδιορισθέντα συνήγορο του, την υπερασπιστική του άμυνα. Έτσι είναι πιθανό αντί για αύριο η απολογία να δοθεί την Πέμπτη, οπότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών από την σύλληψη, για την έκδοση απόφασης ως προς την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.
Ο κ. Κούγιας, που παραμένει πλέον μόνος στην υπεράσπιση του καλλιτέχνη, αφού χθες αργά το βράδυ ο αρχικά διορισθείς συνήγορος κ. Νίκος Γεωργουλέας ανακοίνωσε ότι λύθηκε η συνεργασία του με τον κατηγορούμενο, υποστήριξε σε δηλώσεις του «δεν έχουμε πάρει κανέναν όρκο ότι αναλαμβάνουμε μόνο αθώους ανθρώπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε ενόχους, εκείνο που λέει το Σύνταγμα είναι να βοηθούμε αυτούς που αποφασίζουν, τους δικαστές».