Πάρτι στο νεκροταφείο Πηγάδια της Καρπάθου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με φωτορυθμικά και μουσική… αλλά, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρπάθου, χωρίς κόσμο.
Η είδηση έχει προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου που καταδικάζουν το γεγονός, αφού όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γ. Νισύριος, δεν είχαν καμία ενημέρωση για τη διοργάνωση του «πάρτι».
«Είναι ασέβεια να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε νεκροταφείο», δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του ANT1, o δήμαρχος Καρπάθου και συμπλήρωσε λέγοντας, «ήταν πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος, μόνο του προέδρου και όχι του συμβουλίου. Δεν το ήξερα, μόλις μπήκα στο γραφείο μου, σήμερα το πρωί, το πληροφορήθηκα».
Ο ίδιος ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Χατζηκουτσός, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία, είπε στο Newisit ότι στόχος ήταν η ψυχαγωγία των κατοίκων της πόλης που εξαιτίας της καραντίνας παραμένουν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους: “Κανένα πάρτι δεν διοργανώθηκε και κανένας κόσμος δεν συγκεντρώθηκε», ανέφερε και συνέχισε:
«Οι μοναδικοί που ήμασταν εκεί ήμουν εγώ, τα δυο άτομα που ανέλαβαν να φωτίσουν την εκκλησία του κοιμητηρίου που γιόρταζε χθες καθώς και ελάχιστα άτομα που είχαν επισκεφτεί τους τάφους των οικιών τους. Από πότε οι μουσικές των Βαγγέλη Παπαθανασίου – Jean Michell Jarre και Daloop & friends αποτελούν προϊόν βεβήλωσης; Βαριές κουβέντες για μια παράσταση εικόνα και ήχου που στόχο είχε την ψυχαγωγία ανήμερα της μεγάλης γιορτής».
Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνησή του ο Χατζηκουτσός είπε:
«Έκανα μια ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook και ζήτησα συγνώμη σε όλους εκείνους που είπαν πως τους πρόσβαλα με την πράξη αυτή. Μια ειλικρινή συγνώμη που όσοι με ξέρουν γνωρίζουν καλά πως την εννοώ. Αυτό που θέλω να ξέρουν όλοι είναι ότι δεν βεβηλώσαμε μνήματα νεκρών, το μοναδικό που φωτίσαμε ήταν μόνο το ναό του Αγίου Νικολάου και τίποτα παραπάνω. Τα ηχεία ήταν με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα ώστε να βλέπουν προς την πόλη ενώ στεκόμασταν στην άκρη του κοιμητηρίου».
Το πάρτι, σύμφωνα με τον κ. Νισύριο, έγινε προς τιμή του Αγίου Νικολάου, που είναι πολιούχος της τοπικής κοινότητας και δεν είχε κόσμο, λόγω της απαγόρευσης, μόνο φώτα και… ξένη μουσική.