Κάηκε ολοσχερώς ένα αγωνιστικό Super Car – Πώς σώθηκε ο οδηγός

Super Car

Καταστράφηκε ολοσχερώς ένα Audi R8 σε αγώνα GT – O οδηγός βγήκε σώος

Σε έναν δραματικό αγώνα στη Βαρκελώνη, το Audi R8 του Ντίλαν Περέιρα τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοκληρωτικά, αλλά ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα χωρίς να τραυματιστεί. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS.

Το ατύχημα

Ο Ντίλαν Περέιρα βίωσε μια στιγμή τρόμου στην πίστα του Μονμελό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, συγκρούστηκε με ένα άλλο όχημα και έχασε τον έλεγχο του Audi R8. Το αυτοκίνητο χτύπησε με δύναμη τις μπαριέρες και, στη συνέχεια, ξέσπασε φωτιά. Παρόλο που η κατάσταση ήταν επικίνδυνη, ο Περέιρα κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, λύνοντας τις ζώνες ασφαλείας του και βγαίνοντας από το όχημα πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

Διαρροή καυσίμου και έκρηξη

Η καταστροφή προκλήθηκε όταν, μετά τη σύγκρουση, έσπασε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου. Αν και τα ρεζερβουάρ σε αυτούς τους αγώνες σχεδιάζονται σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA, η σφοδρότητα της πρόσκρουσης προκάλεσε τη διαρροή καυσίμου, η οποία οδήγησε στην πυρκαγιά. Ευτυχώς, ο Περέιρα κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να εγκαταλείψει το όχημα εγκαίρως, αποφεύγοντας σοβαρούς τραυματισμούς.

Η στιγμή του ατυχήματος

Το περιστατικό συνέβη στην πρώτη στροφή του αγώνα, λίγο μετά την εκκίνηση στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι θεατές έμειναν άναυδοι βλέποντας το Audi R8 να τυλίγεται στις φλόγες και τον οδηγό να απομακρύνεται σώος. Οι αγώνες Fanatec GT World Challenge Europe είναι γνωστοί για την έντονη δράση και τα δυναμικά περιστατικά, αλλά τέτοια τρομακτικά ατυχήματα είναι σπάνια.

Δείτε το βίντεο με το τρομακτικό ατύχημα παρακάτω:

Ο αγώνας συνεχίζεται

Παρά το ατύχημα, ο αγώνας στο Μονμελό συνεχίστηκε κανονικά μετά την απομάκρυνση του κατεστραμμένου οχήματος και την αποκατάσταση της ασφάλειας στην πίστα. Η ταχύτητα αντίδρασης των υπεύθυνων ασφαλείας και η επιτυχής απομάκρυνση του οδηγού απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο σημαντικά είναι τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται στους αγώνες αυτούς.

Exit mobile version