«Ιερέας» ρίχνει τα χαρτιά και ζητάει χρήματα: Λύνει μάγια και διαβάζει… ρούχα, «θα σας πω τι κάνετε και πληρώνετε» (video)

Ένας «ιερέας» ρίχνει τα χαρτιά και ζητά χρήματα: Λύνει μάγια και διαβάζει… ρούχα

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο απεικονίζει έναν ιερέα να ρίχνει τα χαρτιά σε πιστούς, ζητώντας στο τέλος της «υπηρεσίας» την αμοιβή του. Οι σκηνές αυτές προκαλούν αντιδράσεις, καθώς ο ιερέας εκμεταλλεύεται την πίστη των ανθρώπων με πρακτικές που παραπέμπουν σε μαντείες και τελετουργικά που δεν σχετίζονται με τον Χριστιανισμό.

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του «πατέρα Χριστόφορου»

Ο εν λόγω ιερέας, ο οποίος παρουσιάζεται ως πατέρας Χριστόφορος, λειτουργεί σε εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα από τις δραστηριότητές του, παραπλανά τους πιστούς, συγκεντρώνοντας χρήματα μέσω της ανάγνωσης της παλάμης και των… ρούχων τους. Χρησιμοποιώντας τη θέση του ως πνευματικός, πείθει τους ανθρώπους να τον επισκεφθούν για να τους αποκαλύψει το μέλλον.

Το σκηνικό της εξαπάτησης μέσα στον ιερό χώρο

Οι συναντήσεις με τους πιστούς πραγματοποιούνται μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Σε ένα δωμάτιο που θυμίζει περισσότερο άνετο διαμέρισμα, με υπέρδιπλο κρεβάτι, τηλεόραση, τζάκι και άλλες ανέσεις, ο ιερέας υποδέχεται τους πιστούς. Εκεί, ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαβάσει το μέλλον τους και να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν δυσκολίες.

Η «σοφία των αριθμών» και οι άλλες μαντικές πρακτικές

Ο ιερέας αποκαλύπτει στους πιστούς τη «σοφία των αριθμών», όπως αποκαλεί την χαρτομαντεία, για να προβλέψει γεγονότα. Επίσης, υποστηρίζει πως μπορεί να λύσει μάγια, αλλά και να διαβάσει… τα ρούχα των επισκεπτών του! Οι πρακτικές αυτές, που συνήθως συνδέονται με μαντικές τέχνες, προκαλούν ανησυχία και αμφιβολίες για τη νομιμότητα και την ηθική τους.

Η ταρίφα για τις «υπηρεσίες»

Στο τέλος της επίσκεψης, η οποία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά, ο ιερέας ζητά από τους πιστούς χρήματα. Το αντίτιμο της «υπηρεσίας» του ποικίλλει, ανάλογα με την υποτιθέμενη δυσκολία της υπόθεσης, και ξεκινά από 20 ευρώ, αλλά μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.






Exit mobile version