«Η νέα μου σύντροφος δέχτηκε να παντρευτούμε με τον όρο να δώσω τα 2 παιδιά μου στη μάνα μου. Να το κάνω;»

Η ιστορία του Σάκη είναι από εκείνες τις περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους. Ο Σάκης, ένας άνδρας που έχασε τη σύζυγό του πριν δύο χρόνια και μεγάλωσε μόνος του τα δύο μικρά παιδιά τους, βρίσκεται τώρα μπροστά σε ένα δίλημμα που σχετίζεται με τη νέα του σχέση και τις απαιτήσεις της συντρόφου του.

Η απώλεια και οι πρώτες δυσκολίες της μονογονεϊκής οικογένειας

«Καλή σας μέρα και με το καλό να έρθει η νέα χρονιά με όμορφες στιγμές, αγάπη και πάνω απ’ όλα υγεία για όλους. Επειδή, χωρίς υγεία δεν πάμε πουθενά. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Κάτι που αν η αγαπημένη μου σύζυγος είχε, θα ήταν σήμερα κοντά μου και κοντά στα δυο μας παιδιά. Όμως, δυστυχώς αρρώστησε και έφυγε από τη ζωή μέσα σε μόλις 4 μήνες από τη διάγνωσή της», αναφέρει ο Σάκης.

Μετά την απώλεια της συζύγου του, ο Σάκης πέρασε μια δύσκολη περίοδο προσπαθώντας να σταθεί στα πόδια του και να φροντίσει τα δύο μικρά παιδιά τους, τότε ηλικίας μόλις 4 και 6 ετών. «Θυμάμαι να προσπαθώ να στηρίξω τα δύο μας παιδιά. Εκείνα όταν έχασαν τη μανούλα τους ήταν μόλις 4 και 6 ετών. Με τη βοήθεια των δικών μας ανθρώπων και με τον καιρό τα καταφέραμε και νικήσαμε. Σήμερα, είμαστε πιο δεμένοι από ποτέ», λέει, αντικατοπτρίζοντας την αγάπη και τη δύναμη που απέκτησε η οικογένειά τους μέσα από τη δοκιμασία.

Μια νέα ευκαιρία και η απόφαση να προχωρήσει

Μετά από δύο χρόνια μοναξιάς και προσπάθειας να ξαναβρεί τις ισορροπίες του, ο Σάκης αποφάσισε να δώσει μια νέα ευκαιρία στον εαυτό του να ζήσει ευτυχισμένος. Γνώρισε μια γυναίκα που, όπως λέει, «είχε όλα τα φόντα να γίνει μία εξαιρετική σύζυγος» και να σταθεί δίπλα του και στα παιδιά του. Η σχέση τους εξελίχθηκε όμορφα, με τη σύντροφό του να δείχνει αγάπη και ενδιαφέρον για τα παιδιά του, και τα παιδιά να είναι ενθουσιασμένα μαζί της. Όταν μετά από δύο χρόνια της έκανε πρόταση γάμου, εκείνη δέχτηκε με χαρά.

Η απαίτηση που ανέτρεψε τα δεδομένα

Κάπου εκεί, λίγο πριν ξεκινήσει η δεύτερη καραντίνα, η σύντροφός του του έθεσε έναν όρο που ανέτρεψε όλα τα σχέδιά του. «Ή δίνω τα παιδιά στη μάνα μου να τα μεγαλώσει εκείνη και παντρευόμαστε ή κρατάω τα παιδιά αλλά με χωρίζει», εξηγεί ο Σάκης. Η απαίτησή της, όπως λέει, τον αιφνιδίασε, μιας και η μέχρι τότε συμπεριφορά της έδειχνε έναν άνθρωπο στοργικό και δεμένο με τα παιδιά του. Εκείνος δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέκυψε αυτή η αλλαγή και υποθέτει ότι κάποιος μπορεί να την επηρέασε, βάζοντάς της αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια οικογένεια με δύο παιδιά που δεν είναι δικά της.

Αντιμέτωπος με σκέψεις και ερωτήματα για το μέλλον

Η πρόταση της συντρόφου του τον έκανε να σκεφτεί εναλλακτικές για τη ζωή του και την πορεία της σχέσης τους. «Το θέμα είναι ότι μου τα παρουσίασε με τέτοιο τρόπο που έβαλε και εμένα σε σκέψεις και σκέφτομαι μήπως τελικά είναι καλύτερα και για μας αλλά και για εκείνα, να μείνουν με τη μητέρα μου», παραδέχεται. Οι προβληματισμοί του δεν είναι μόνο συναισθηματικοί, αλλά αφορούν και πρακτικά ζητήματα, όπως τον χώρο του σπιτιού, ο οποίος είναι μικρός και δεν μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει τέσσερα άτομα, ειδικά αν αποκτήσουν και άλλα παιδιά στο μέλλον.

Η ανάγκη για μια νέα αρχή και ο φόβος των επιπτώσεων

Ο Σάκης εκφράζει επίσης την ανάγκη του να ξαναζήσει μια φυσιολογική ζωή, απαλλαγμένος από τα βάρη και τις ευθύνες που του επέβαλε η μονογονεϊκή οικογένεια. «Θέλω να είμαι με τη γυναίκα που αγαπώ, να ζήσουμε τη ζωή μας σαν κανονικοί νιόπαντροι και να κάνουμε τα δικά μας χωρίς να έχω την έγνοια των παιδιών μου», δηλώνει, προσπαθώντας να εξηγήσει πως αυτό δεν είναι εύκολο όσο αγαπάει και φροντίζει τα παιδιά του.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι ανησυχεί για τον αντίκτυπο που θα έχει μια τέτοια απόφαση στην ψυχολογία των παιδιών του και πώς θα την ερμηνεύσουν τα ίδια. «Ξέρω πως ακούγεται σκληρό αυτό που λέω, αλλά δεν το λέω με την κακή έννοια. Τα παιδιά μου τα λατρεύω, αλλά πιστεύω ότι στην παρούσα φάση θα είναι και εκείνα καλύτερα στη γιαγιά τους».

Exit mobile version