H τραγική ιστορία του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στην Κύπρο

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η δολοφονία του του 60χρονου καθηγητή Γιώργου Χατζηγεωργίου και της 59χρονης συζύγου του, υπαλλήλου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Ντίνας Σεργίου στον Στρόβολο της Κύπρου.

Δύο άνθρωποι της διπλανής πόρτας, με πολύ καλές δουλειές, φιλήσυχοι, ευυπόληπτοι και αγαπητοί, οι οποίοι ωστόσο είχαν το κενό της απουσίας ενός παιδιού.

Το κάλυψαν το 2007 όταν κατάφεραν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι από τη Ρωσία όταν αυτό ήταν σε ηλικία 3 ετών, στο οποίο, σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον του ζεύγους, είχαν δώσει τα πάντα.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου ήταν 60 ετών και εργαζόταν ως μαθηματικός στην Αγγλική Σχολή. Με καταγωγή από την Άσσια, είχε αποφοιτήσει από την Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας και ακολούθως μετέβη στην Αυστραλία. Εκεί φοίτησε στο Πανεπιστήμιο New South Wales του Σίδνεϊ και απέκτησε δύο πτυχία, ένα στα Μαθηματικά και ένα στην Ψυχολογία.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 1983, απέκτησε στη συνέχεια μεταπτυχιακό σε θέματα εκπαίδευσης και επιστρέφοντας στην Κύπρο διετέλεσε αρχικά καθηγητής στην ιδιωτική σχολή Falcon. Ακολούθως, εργοδοτήθηκε στην Αγγλική Σχολή, η οποία δυστυχώς έμελλε να ήταν και ο τελευταίος του επαγγελματικός σταθμός.

Στο σχολείο ήταν και ενεργό μέλος της ομάδας Αστρονομίας και μαζί με άλλους καθηγητές και μαθητές προέβαιναν σε παρατηρήσεις διαφόρων αστρικών φαινομένων. Το επαγγελματικό του περιβάλλον τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο ευγενή και αξιαγάπητο, ο οποίος έχαιρε σεβασμού και είχε ξεχωριστή θέση και στις καρδιές των μαθητών. Χθες στο σχολείο δεν έγινε μάθημα, καθώς το κλίμα ήταν βαρύ.

Αργότερα η Αγγλική Σχολή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Η κοινότητα του English School εκφράζει θλίψη και συγκλονισμό από την είδηση του θανάτου του αγαπητού μας συναδέλφου Γιώργου Χατζηγεωργίου και της γυναίκας του Ντίνας. Η διεύθυνση του σχολείου θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον των μαθητών και του προσωπικού να κρατήσουμε σε λειτουργία το σχολείο, επιτρέποντας στη σχολική κοινότητα την αμοιβαία συμπαράσταση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε και συνάμα να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι έχει συσταθεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων, στην οποία περιλαμβάνεται και επαγγελματίας σύμβουλος, με σκοπό τη στήριξη των μαθητών και του προσωπικού.

Αυτή η ειδική ομάδα θα είναι διαθέσιμη καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ημερών και οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται τα μέλη της όποτε νιώσουν την ανάγκη. Οι Γιάννης Γεωργίου και Αντιγόνη Κοιλιάρη ηγούνται αυτής της στήριξης. Επίσης η διεύθυνση του σχολείου είναι στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε βοήθεια ή ανακούφιση χρειάζονται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την κοινότητά μας και θα εξετάζει την κατάσταση σε τακτά χρονικά διαστήματα για τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν την οικογένεια του Γιώργου αυτή τη δύσκολη ώρα».

Η Ντίνα Σεργίου, 59 ετών, είχε καταγωγή από την επαρχία Κερύνειας και ήταν παιδί τετραμελούς οικογένειας.

Δυστυχώς ένα από τα αδέλφια της είχε χαθεί κατά την τουρκική εισβολή. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο Τμήμα Στατιστικής της Κεντρικής Τράπεζας και οι συνάδελφοί της την περιγράφουν ως γυναίκα εξαιρετικού χαρακτήρα, κοινωνική και φιλική με όλους. Τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με το επαγγελματικό της περιβάλλον, την έβλεπαν να δείχνει πολύ προβληματισμένη και θλιμμένη και οι συνάδελφοί της θεωρούσαν ότι οφειλόταν στον πρόσφατο θάνατο του δεύτερου αδελφού της.

Η Ντίνα Σεργίου, η οποία γεννήθηκε το 1959 στην Κερύνεια, είχε τρία αδέλφια, τον Δημήτρη, τον Ανδρέα και την Ανδρούλλα. Η τουρκική εισβολή το καλοκαίρι του 1974 βρήκε τον μεγαλύτερο αδελφό της, Δημήτρη να υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στην 33η Μοίρα Καταδρομών η οποία έδρευε στις βόρειες παρυφές του Πενταδακτύλου.

Κατά τον πρώτο γύρο της εισβολής οι λοκατζήδες της 33ης Μοίρας έδωσαν μάχες για να εξουδετερώσουν το προγεφύρωμα των Τούρκων στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και να ανακαταλάβουν το ύψωμα του Αγίου Ιλαρίωνα. Από την 22α Ιουλίου του 1974 τα ίχνη του Δημήτρη χάθηκαν και το όνομά του περιλήφθηκε στους 66 αξιωματικούς και οπλίτες που μετρούσε ως απώλειες η 33η Μοίρα Καταδρομών (είτε ως πεσόντες είτε ως αγνοούμενους).

Τα οστά του εντοπίστηκαν περί το 2010 σε ομαδικό τάφο στην περιοχή της Κερύνειας, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA και η κηδεία του τελέστηκε το τέλος Ιουλίου του 2013.
Στο μεταξύ ο πατέρας τους Νικόλας Σεργίου έφυγε πρώτος στην προσφυγιά με την πίκρα και την αγωνία για το τι απέγινε ο γιος του. Ωστόσο η τραγική ιστορία της οικογένειας Σεργίου είχε και συνέχεια.

Πριν από τρεις μήνες, έφυγε από τη ζωή και ο έτερος γιος, Ανδρέας, ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ενώ η ηλικιωμένη μητέρα της Ντίνας Σεργίου, Ναυσικά, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι. Τώρα η μοναδική εναπομείνασα αδελφή, Ανδρούλλα, καλείται να αποχαιρετήσει και την Ντίνα η οποία έφυγε με τόσο βίαιο τρόπο.

politis.com.cy

Exit mobile version