Γιώργος Λιάγκας: “Ο δημόσιος λιθοβολισμός πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει»

Γιώργος Λιάγκας

Ο Γιώργος Λιάγκας, μέσα από την εκπομπή του, ζητά να σταματήσει ο «δημόσιος λιθοβολισμός» στο διαδίκτυο, θίγοντας ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον ψηφιακό κόσμο και τα μηνύματα μίσους που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Η αφορμή: Οι αποκαλύψεις του Περικλή Κονδυλάτου

Αφορμή για τη συζήτηση στάθηκε μια πρόσφατη αποκάλυψη του Περικλή Κονδυλάτου, ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό». Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Κονδυλάτος μοιράστηκε πως έχει δεχτεί απειλητικά μηνύματα, που αφορούσαν ακόμη και τη ζωή του. Αυτή η εξομολόγηση συγκλόνισε τόσο τον παρουσιαστή όσο και τους τηλεθεατές.

Τα μηνύματα μίσους στα social media

Με αφορμή αυτή την εξομολόγηση, ο Γιώργος Λιάγκας εξέφρασε τις ανησυχίες του για τα συνεχώς αυξανόμενα μηνύματα μίσους στα social media. Σημείωσε ότι τέτοιες πρακτικές δεν περιορίζονται μόνο σε δημόσια πρόσωπα, αλλά επηρεάζουν όλους όσους εκτίθενται στον ψηφιακό κόσμο. «Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαπομπεύει και να καταστρέφει άλλους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για υπευθυνότητα στο διαδίκτυο

Συνεχίζοντας, ο παρουσιαστής κάλεσε τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα. «Όλοι μας έχουμε τη δύναμη να επιλέγουμε τα λόγια μας και να μη γινόμαστε συνένοχοι σε ένα κλίμα βίας και μίσους», δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα των πράξεων μας στο διαδίκτυο, όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής ορθότητας ντρεπόμαστε να εκφραστούμε ελεύθερα, χωρίς βέβαια να προσβάλουμε άλλους. Από εκεί και πέρα όμως, το να σου εύχονται ψόφο, θάνατο, καρκίνο, το να σε απειλούν ότι θα έρθουν να σε βρουν, ότι θα σε σκοτώσουν. Όλο αυτό που γίνεται από τους ηλίθιους, τους ανεγκέφαλους του διαδικτύου είναι επικίνδυνο για μένα. Αυτός ο δημόσιος λιθοβολισμός που ζούμε καθημερινά όλοι μας για σημαντική ή ασήμαντη αφορμή, είναι κάτι το οποίο πρέπει να ελεγχθεί και να σταματήσει» σημείωσε ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1.
Exit mobile version