Γιώργος Λιάγκας: Αντιμέτωπος μέχρι και με διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ

Ο Γιώργος Λιάγκας βρίσκεται αντιμέτωπος με σημαντικές ποινές μετά το αμφιλεγόμενο ρεπορτάζ του, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις από την ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ. Η υπόθεση αφορά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός στην πισίνα. Ο παρουσιαστής, αν και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, με τις ποινές να κυμαίνονται από απλή επίπληξη έως και διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ.

Η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ

Η ΕΣΗΕΑ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έδρασαν γρήγορα μετά τη μετάδοση του ρεπορτάζ, καλώντας τον Γιώργο Λιάγκα να απολογηθεί. Η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, σχολίασε δημόσια την εξέλιξη της υπόθεσης και τις πιθανές συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο παρουσιαστής.

Δηλώσεις της Άριας Αγάτσα για την υπόθεση

Σύμφωνα με την Αγάτσα, η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ήταν αποτέλεσμα τόσο καταγγελιών από τον κόσμο όσο και της αυτεπάγγελτης δράσης του πειθαρχικού οργάνου της ένωσης. «Θα εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη», ανέφερε η αντιπρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να προκαταβάλει την έκβαση της υπόθεσης.

Η Αγάτσα εξέφρασε επίσης τη λύπη της για τον τραγικό θάνατο του Μπάλντοκ, αναγνωρίζοντας την ανάγκη σεβασμού προς την οικογένεια του εκλιπόντος. «Σέβομαι την ανακοίνωση της οικογένειας που ζητάει το αυτονόητο, ειδικά επειδή υπάρχει ένα παιδί πίσω», τόνισε.

Η ηθική διάσταση της υπόθεσης

Η Αγάτσα δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη γενικότερη εικόνα του δημοσιογραφικού κλάδου, επισημαίνοντας ότι τα μεμονωμένα περιστατικά, όπως αυτό του Λιάγκα, δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν όλους τους επαγγελματίες. «Αν υπάρχουν ένα, δύο, τρία κρούσματα, δεν αφορά όλο τον κλάδο», σχολίασε, προσθέτοντας ότι ο κόσμος οφείλει να αξιολογεί τον καθένα ξεχωριστά.

Πιθανές κυρώσεις για τον Γιώργο Λιάγκα

Στο θέμα των ποινών που ενδέχεται να επιβληθούν στον παρουσιαστή, η Αγάτσα τόνισε ότι το ζήτημα έχει «ηθική διάσταση». Οι κυρώσεις κυμαίνονται από απλή επίπληξη έως διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ, με ενδιάμεσες ποινές όπως η προσωρινή διακοπή της ιδιότητας μέλους από έξι μήνες έως δύο χρόνια. «Νομίζω είναι αξιακό το θέμα», κατέληξε, επισημαίνοντας την ανάγκη για αξιοπρέπεια και σεβασμό στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Exit mobile version