Γιώργος Καπουτζίδης: «Νόμιζα ότι οι μοναδικοί γκέι είμαστε εγώ και ο Φώτης Σεργουλόπουλος»

Γιώργος Καπουτζίδης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε ανοιχτά για την πορεία του προς την αποδοχή της σεξουαλικότητάς του, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην επαγγελματική του ζωή και την άποψή του για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα.

Πορεία προς την Αποδοχή της Σεξουαλικότητας

Σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή, ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής αναφέρθηκε στην εμπειρία του με την αποδοχή της σεξουαλικότητάς του, η οποία ξεκίνησε με τον πρώτο του έρωτα στα 22. Όπως δήλωσε:

«Ο πρώτος έρωτας με αγόρι ήρθε στα 22, αλλά δεν μπόρεσε να ευδοκιμήσει. Εκεί νομίζω ότι ήταν σαν να αποδέχτηκα τη σεξουαλικότητά μου. Στους γονείς μου μίλησα και ήταν μία δύσκολη διαδικασία, και δεν θα ξεχάσω την ημέρα που βγήκα έξω στην πόλη και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα το ξημέρωμα, σαν να ήταν τα χρώματα διαφορετικά. Αγαπώ πολύ τους γονείς μου γιατί μου το έκαναν εύκολο, ενώ για τους ίδιους δεν ήταν».

Δυσκολίες και Διακρίσεις στον Επαγγελματικό Χώρο

Ο Καπουτζίδης αναφέρθηκε επίσης στις επαγγελματικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, ιδιαίτερα στα πρώτα του βήματα σε δημοφιλείς εκπομπές. Αναφέροντας την εμπειρία του στο «The Voice», μίλησε για την έλλειψη αποδοχής από τους ξένους παραγωγούς:

«Ο πρώτος χρόνος στο The Voice ήταν πάρα πολύ δύσκολος, γιατί δεν τους άρεσα. Ούτε στους Τούρκους, ούτε στους Ολλανδούς. Ξεκίνησαν να αλλάζουν γνώμη, όταν ξεκίνησαν τα live».

Η Υποστήριξή του στα Δικαιώματα των Ομόφυλων Ζευγαριών

Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Καπουτζίδης τόνισε τη σημασία της θεσμικής προστασίας των δικαιωμάτων τους και κατήγγειλε τον κακοποιητικό λόγο που παρατηρείται συχνά στα ΜΜΕ. Όπως ανέφερε:

«Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ακούστηκε πολύς κακοποιητικός λόγος κι εδώ πρέπει να το δούμε το πράγμα πολύ σοβαρά, ακόμα κι αν χρειαστεί να δούμε το πράγμα νομικά. Πρέπει να γίνουν θεσμικά πράγματα, γιατί είναι φοβερά προσβλητικό. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας και να λέει ό,τι προσβλητικό θέλει. Είναι λάθος. Γιατί αν το αφήσουμε ελεύθερο στην τηλεόραση, θα είναι ελεύθερο στην κοινωνία και στο σπίτι. Θα έχουμε ξυλοδαρμούς, οπότε όλα αυτά είναι αλληλένδετα».

Η Πρόκληση του Coming Out στον Καλλιτεχνικό Χώρο

Ο Καπουτζίδης μοιράστηκε τις σκέψεις του για το coming out στον χώρο των ηθοποιών, σημειώνοντας ότι η δημόσια αποδοχή της σεξουαλικότητάς του δεν ενέπνευσε άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Με κάποια απογοήτευση, ανέφερε:

«Έχει κι άλλους γκέι ο χώρος; Εγώ νόμιζα ότι είμαστε μόνο εγώ και ο Φώτης (Σεργουλόπουλος). Καμιά φορά το σκέφτομαι και στενοχωριέμαι, και πίστευα ότι αν βγω να μιλήσω, θα βγούνε κι άλλοι κι αυτό δεν έγινε. Φοβούνται, ξέρουνε και νομίζω ότι έχουν δίκιο, ότι αν το κάνουν θα έχουν θέμα στη δουλειά τους. Ένας που είναι ζεν πρεμιέ για παράδειγμα, αν κάνει coming out, δε ξέρω αν θα τον ξαναπάρουν σε ρόλο».

Exit mobile version