“Δεν θα άφηνα τον γιο μου να παρελάσει” δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξηγώντας πως “τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες”.
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Tik Talk αναφέρθηκε στην πατρότητα, στις παρελάσεις με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 και στις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.
“Δεν θα άφηνα τον γιο μου να παρελάσει”
“Πρέπει να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις. Γίνονται καραγκιοζιλίκια τρελά. Τα παιδιά δεν έχουν λόγο να παρελαύνουν στρατιωτικά. Τα παιδιά δεν προορίζονται να γίνουν στρατιώτες. Ο γιος μου δεν θα παρελάσει, δε θα τον αφήσω, δεν θέλω. Μπορεί ο κάθε δήμος να φτιάξει ένα μνημείο όπου οι καλύτεροι μαθητές θα πηγαίνουν να καταθέτουν στεφάνια, να βγει και ένας λόγος και τελείωσε” τόνισε ο Φώτης Σεργουλόπουλος αφήνοντας αιχμές για τους φετινούς εορτασμούς ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει και καλύτερα.
Σχολίασε παράλληλα την ενέργεια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να τοποθετήσει την σημαία του ουράνιου τόξου σε έργο του Θεόδωρου Βρυζάκη, αντικαθιστώντας το λάβαρο της επανάστασης.
Γι΄ αυτό προέτρεψα την Τζένη Μπότση να μιλήσει”
“Ήξερα ιστορίες και προέτρεψα να τις πούνε γιατί δεν ήθελα γυναίκες να ζούνε μέσα στην μαυρίλα. Θέλω να αποκαλύπτονται τα πράγματα. Έπρεπε να γίνει. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά πρέπει να τιμωρούνται. Δεν μπορεί να μεγαλώνει ο άντρας και να θεωρεί την γυναίκα ευάλωτη. Γι΄ αυτό προέτρεψα την Τζένη Μπότση να μιλήσει” εξήγησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
Μίλησε ακόμα και για άλλη μία περίπτωση κακοποιητικής συμπεριφοράς στον εργασιακό του χώρο, όταν παρουσίαζε εκπομπές.
“Αισθάνομαι πολύ περήφανος για αυτό γιατί 20 χρόνια έφτιαχνα ομάδες και δεν γύρισε ένας να μου πει ότι με τον Φώτη πέρασα άσχημα. Έχω ξεφύγει καμία δυο φορές υπερασπιζόμενος το δίκιο άλλου. Είχα καλεσμένη την Τσιτσιολίνα και την υποδέχομαι με κάθε σεβασμό. Την κάλεσα όχι για να μου δείξει αυτά που δείχνει στις ταινίες αλλά ήθελα να μου μιλήσει. Ήταν ένας υπάλληλος, ηχολήπτης που την ταλαιπωρούσε πάρα πολύ κι αυτή είχε θέμα με το μικρόφωνό της με την μετάφραση κι είχε εκνευριστεί. Αυτός ο άνθρωπος είπε άντε μωρή με την καραπ….α και δεν της έδωσε σημασία. Αυτός ο άνθρωπος έφυγε την ίδια στιγμή. Εξαφανίστηκε, τον έδιωξα. Δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ταλαιπωρούσε έναν άνθρωπο τόσο πολύ κι ότι υπήρχε αυτός ο σεξισμός απέναντί της κι έγινα έξαλλος. Αυτό είναι που μπορεί να χρησιμοποίησα την εξουσία”.
“Ο 7,5 χρόνων γιος μου έχει περάσει την πρώτη του ερωτική απογοήτευση”
«Ήδη έχει ρίξει πολύ κλάμα στην πρώτη του ερωτική απογοήτευση», εξιστορεί ο Φώτης Σεργουλόπουλος αναφέροντας το περιστατικό κατά το οποίο ο γιος του ερωτεύτηκε ένα κοριτσάκι, “έδωσαν λόγο” αλλά εκείνο τον… “απέρριψε” λίγο αργότερα.
“Είναι αφύσικος για τα παιδιά ο τρόπος ζωής στην πανδημία” δήλωσε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
“Αυτό το παιδί θα θυμάται ότι έκανε μάθημα μπροστά σε έναν υπολογιστή. Εγώ δε θυμάμαι ότι έκανα μαθήματα.Έπρεπε να παρθεί η απόφαση να χάσουν οι μαθητές αυτή τη χρονιά”.