Φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου, μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Φωτιά

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Πυροσβεστική, μετά από φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή του Κορωπίου. Λόγω της κατάστασης, ενεργοποιήθηκε και το 112, το οποίο έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Δρίγγια, καλώντας τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Στην περιοχή επιχειρούν 52 πυροσβέστες, με τη συνδρομή τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 14 πυροσβεστικών οχημάτων.

Παράλληλα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, με το ένα από αυτά να έχει αναλάβει τον συντονισμό των εναέριων επιχειρήσεων.

Παρακολούθηση με drone και υψηλός κίνδυνος φωτιάς

Καθ’ όλη τη διάρκεια του περιστατικού, το ΕΣΚΕΔΙΚ λάμβανε εικόνα από drone, τόσο μέσω θερμικής όσο και μέσω οπτικής κάμερας, ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή βρίσκεται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς έχει καταταχθεί στην κατηγορία 4.

Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς

Για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν τη φωτιά κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ανατολικής Αττικής.

Exit mobile version