«Eσπασα με το πόδι το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές» – Τι λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που έπεσε στη χαράδρα

Καλάβρυτα

Ο οδηγός του ΚΤΕΛ που έπεσε στη χαράδρα στα Καλάβρυτα εξηγεί τι συνέβη και το λεωφορείο κατέληξε στη χαράδρα

Σε συνέντευξή του στο tempo24.news, ο οδηγός διηγήθηκε λεπτομερώς τα γεγονότα που οδήγησαν στο ατύχημα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το περιστατικό συνέβη στον δρόμο Πατρών – Καλαβρύτων, λίγο μετά τη Βλασία. Ο ίδιος είδε ένα άλλο όχημα να πλησιάζει με κατεύθυνση προς το λεωφορείο και προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, έκανε έναν ξαφνικό ελιγμό, με αποτέλεσμα το λεωφορείο να χάσει τον έλεγχο και να εκτραπεί, καταλήγοντας σε χαράδρα από ύψος περίπου έξι μέτρων.

Ο οδηγός εξήγησε ότι ο ελιγμός ήταν αναγκαίος, καθώς η μετωπική σύγκρουση θα μπορούσε να ήταν καταστροφική. Ωστόσο, ο χειρισμός αυτός οδήγησε στην ανατροπή του οχήματος και την πτώση στη χαράδρα.

Η αντίδραση του οδηγού μετά την ανατροπή

Αμέσως μετά την ακινητοποίηση του λεωφορείου, ο οδηγός ανέλαβε δράση για να διασφαλίσει την ασφάλεια των επιβατών. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, έσπασε το παρμπρίζ του λεωφορείου με το πόδι του, προκειμένου να δημιουργήσει διέξοδο για τους εγκλωβισμένους επιβάτες. Στο όχημα επέβαιναν πέντε μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και μερικοί ταξιδιώτες, οι οποίοι κατευθύνονταν προς τα Καλάβρυτα.

Οι επιβάτες, παρά το σοκ, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με επιτυχία από το λεωφορείο.

Η άμεση αντίδραση των αρχών

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βλασία – Καλάβρυτα, κινούνταν κοντά στο χωριό Μάνεσι όταν συνέβη το ατύχημα. Μόλις η είδηση του περιστατικού έγινε γνωστή, στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής καθώς και του ΕΚΑΒ. Παρά την έντονη κινητοποίηση, η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε τελικά να επέμβει, καθώς οι επιβάτες είχαν ήδη απεγκλωβιστεί.

Η κατάσταση των επιβατών μετά το ατύχημα

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι επιβάτες του λεωφορείου βγήκαν από το περιστατικό χωρίς τραυματισμούς. Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν σε κατάσταση σοκ. Άμεσα επικοινώνησαν με τους δικούς τους ανθρώπους, για να τους καθησυχάσουν και να τους ενημερώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Exit mobile version