Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από ψυχολόγους έδειξε ότι ο τρόπος που αλείφει κάποιος το βούτυρο στο ψωμί του μπορεί να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία για την προσωπικότητα του.
Το να βουτυρώνετε το ψωμί σας, μπορεί να αποκαλύπτει περισσότερα για την προσωπικότητά σας απ’ ό,τι νομίζετε, σύμφωνα με τον ερευνητή ανθρώπινης συμπεριφοράς Darren Stanton. Κατηγοριοποίησε τους ανθρώπους σε διαφορετικές ομάδες με βάση τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να αλείφουν το βούτυρο και συνέδεσε κάθε κατηγορία με μοναδικά χαρακτηριστικά.
Δείτε αναλυτικά
1. Gliders: Οι Gliders, οι οποίοι απλώνουν ομαλά το βούτυρό τους για ομοιόμορφη κάλυψη, χαρακτηρίζονται ως χαλαρά και ήρεμα άτομα. Διαχειρίζονται τα εμπόδια της ζωής με γαλήνη και είναι καλοί ακροατές.
2. Total coverage: Αυτοί που απλώνουν το βούτυρο σε κάθε σπιθαμή του τοστ τους είναι μεθοδικοί και ακριβείς. Τείνουν να είναι οργανωμένοι και εξασφαλίζουν ότι τα πάντα είναι σωστά.
3. Clumpers: Οι clumpers δεν επιδιώκουν την ομοιόμορφη κάλυψη, αφήνοντας σβώλους βουτύρου στο ψωμί τους. Αυτή η ομάδα είναι γνωστή για το ότι σκέφτεται έξω από το κουτί, δεν ενδιαφέρεται υπερβολικά για την τελειότητα.
4. Crust-avoiders: Οι Crust Avoiders, όπως υποδηλώνει και το όνομα, αποφεύγουν να απλώνουν βούτυρο στην κρούστα. Αυτή η κατηγορία χαρακτηρίζεται από καθαριότητα και ευταξία. Μπορεί να χαρακτηρίζονται τελειομανείς και να διακρίνονται για τα διοικητικά τους καθήκοντα, εκτιμώντας την τάξη και την καθαριότητα.
5. Double-sider: Το να βουτυρώνετε και τις δύο πλευρές του ψωμιού είναι μια μοναδική προσέγγιση. Αυτή η ομάδα είναι δημιουργική, εξωστρεφής και απολαμβάνει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Εμπιστεύονται το ένστικτό τους όταν παίρνουν αποφάσεις και προτιμούν να μην ακολουθούν το πλήθος.
6. Tear-and-spread: Αντιπαθούν τις εκπλήξεις και είναι προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια. Αυτή η προσέγγιση καταδεικνύει έναν μεθοδικό τρόπο σκέψης και την ικανότητα να αναλύουν τα πράγματα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη επικοινωνία και οικοδόμηση εμπιστοσύνης.
7. Curlers: Οι Curlers χρησιμοποιούν ένα gadget για να διαμορφώσουν το βούτυρο που απλώνουν, αναδεικνύοντας την επιθυμία τους για μοναδικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Θεωρούνται τελειομανείς και συχνά διαπρέπουν στα παζλ, διαθέτοντας εξυπνάδα του δρόμου.
8. Barely There: Ούτε που υπάρχει: Εκείνοι που χρησιμοποιούν ελάχιστο βούτυρο, αφήνοντας χώρο στο ψωμί τους, μπορεί να έχουν συνείδηση της υγείας τους ή απλά να θέλουν να απολαμβάνουν τη γεύση και την υφή του ψωμιού.
9. Do-you-want-toast-with-your-spread: Αυτή η ομάδα απολαμβάνει την απόλαυση και χρησιμοποιεί υπερβολικές ποσότητες βουτύρου. Τείνουν να είναι πολύ χαρούμενα και ανοιχτόμυαλα άτομα που βρίσκουν χαρά στα μικρά πράγματα της ζωής.
Ενώ αυτές οι κατηγοριοποιήσεις είναι ανάλαφρες και διασκεδαστικές, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της προσωπικότητας ενός ατόμου. Η ανθρώπινη συμπεριφορά επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες και το στυλ επάλειψης βουτύρου είναι μόνο ένας από αυτούς.