Επίθεση με Βιτριόλι: Το νέο στοιχείο στα χέρια των αστυνομικών, η τηλεκάρτα και η στρατολόγηση

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν εξετάσει 3-4 βασικά σενάρια -σχετικά με διάφορα πρόσφατα συμβάντα στο προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλον της 34χρονης- για τα κίνητρα και τις εμπλεκόμενες στην επίθεση με το βιτριόλι.

Όμως όλα αυτά τα σενάρια δεν οδηγούν πουθενά, με τις υπόπτους (ορισμένες ελληνικής καταγωγής κι άλλες αλλοδαπές) να έχουν ιδιαίτερα ισχυρά άλλοθι, ενώ και ο σωματότυπος της γυναίκας που απεικονίζεται σε βίντεο είναι διαφορετικός από εκείνον διαφόρων υπόπτων.

Μια κλήση απο καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ (ΣΣ με τηλεκάρτα) προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από το σημείο της επίθεσης η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι, είναι τελικώς το βασικό στοιχείο της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της δραματικής επίθεσης πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα σε βάρος μιας 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω επίθεση «δεν ήταν μία σπασμωδική εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά. Είχε σημαντική οργάνωση, υπήρχε γνώση των κινήσεων της 34χρονης κι ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπισθεί η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό». Σε μια ιστορία που αναδεικνύεται πολύ πιο σύνθετη απ ό,τι αρχικά πιστευόταν και η οποία παρουσιάζει διαρκώς ανατροπές.

Με πλέον σαφείς ενδείξεις αλλά όχι απόλυτη βεβαιότητα, ότι στην εν λόγω εγκληματική ενέργεια η φυσική αυτουργός ίσως να μην έχει δράσει με δική της πρωτοβουλία αλλά να της έχει ανατεθεί από άλλον, άντρα ή γυναίκα (με την οποία η 34χρονη είχε διένεξη ή ήταν ενοχλημένη από την συμπεριφορά της) η ρίψη του βιτριολιού.

Με βασικό ίσως κριτήριο και μέλημα αυτής της «στρατολόγησης» η γυναίκα που προχώρησε στην επίθεση στην λεωφόρο Θησέως να μην μπορεί εύκολα να εντοπισθεί, να μην μπορεί να συνδεθεί με κάποιο από τα άτομα με τα οποία να είχε προστριβές η 34χρονη. Μάλιστα δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση η φυσική αυτουργός να προέρχεται και περιοχή που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα  για τέσσερις βασικούς λόγους:

 

Πλέον-σύμφωνα με τα ΝΕΑ-η ΕΛΑΣ προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά  στο καρτοτηλέφωνο όπου προσδιορίζεται (ΣΣ η ανάλυση των τηλεκαρτών παρέχει αυτή την δυνατότητα) ότι έγινε η επίμαχη κλήση. Ακόμη αναζητούνται στοιχεία από τον χώρο πώλησης των τηλεκάρτας, ενω εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις.

πηγή

Exit mobile version