«Έπαιρνε ταρίφα 50€»: Αποκάλυψη σοκ για ψευτο-ιερέα – Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι!

ιερέα

«Έπαιρνε ταρίφα 50€»: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον ψευτο-ιερέα του Αιγάλεω – Μαζικές ακυρώσεις γάμων!

Οι καταγγελίες για έναν ψευδο-ιερέα στο Αιγάλεω έφεραν στο φως την εκμετάλλευση των πιστών που έπεσαν θύματα απάτης. Ο άνθρωπος αυτός, που παρουσιαζόταν ως ο πατέρας Χριστόφορος, εκμεταλλευόταν τη θέση του, προκειμένου να αποσπά χρήματα από τους ανυποψίαστους πιστούς. Η δράση του αποκαλύπτεται, με πλήθος ανθρώπων να αναφέρουν πως έπεσαν θύματά του, πιστεύοντας ότι θα τους βοηθήσει πνευματικά, αλλά τελικά κατέληγαν να πληρώνουν υπέρογκα ποσά.

Η φήμη του «ιερέα» βασιζόταν στη δυνατότητα να «βλέπει» τις ψυχές των ανθρώπων, και συχνά υποστήριζε ότι ορισμένοι, κυρίως γυναίκες, δεν είχαν «καθαρή ψυχή». Πλήθος ντοκουμέντων, όπως αποκαλύφθηκαν από το Live News, δείχνουν την έκταση της απάτης, με τον ψευδο-ιερέα να χρησιμοποιεί τα χαρτιά, την ανάγνωση ρούχων και την «λύση μαγείας» για να προσελκύει πιστούς, που τελικά κατέληγαν θύματα εκμετάλλευσης.

Μαρτυρίες θυμάτων

Οι μαρτυρίες είναι πολλές, με χαρακτηριστική την εμπειρία μιας γυναίκας που τον κατηγορεί πως της ζήτησε 150 ευρώ για να απαλλαγεί από «μάγια». «Μου είπε ότι έχω πολλά μάγια και ζήτησε 150 ευρώ για τρεις επισκέψεις. Ήθελε να με ξαναδιώξει γρήγορα και μου είπε ότι τα μάγια δεν έφυγαν, ζητώντας μου επιπλέον χρήματα», αναφέρει μία από τις πολλές μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο MEGA.

Αυτές οι μαρτυρίες έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν, καθώς ο ψευδο-ιερέας είχε αποκτήσει φήμη εδώ και πολλά χρόνια. Πολλοί πιστοί τον γνώριζαν από στόμα σε στόμα και συνέρρεαν στο εκκλησάκι του αναζητώντας ελπίδα. Μια γυναίκα θυμάται: «Πριν από 25-27 χρόνια πήγαμε με φίλες μου. Είχε πάρα πολύ κόσμο και έλεγε ό,τι ήθελε. Δεν βρήκε τίποτα και άλλαζε συνέχεια τα λόγια του».

Η πραγματική ζωή πίσω από την πρόσοψη του «φτωχού ιερέα»

Αν και ο ψευδο-ιερέας ισχυριζόταν πως ζούσε λιτά, άλλοι μαρτυρούν ότι πίσω από τη φτωχική πρόσοψη υπήρχε ένα πολυτελές διαμέρισμα. Μία πιστή περιγράφει ένα μεγάλο διαμέρισμα με έπιπλα που κόστιζαν χιλιάδες ευρώ, το οποίο κρυβόταν πίσω από την πόρτα του εκκλησιαστικού χώρου.

Παρά την απάτη, ο ψευδο-ιερέας εκτελούσε κανονικά λειτουργίες και μυστήρια. Μάλιστα, πρότεινε σε άνδρες πιστούς να τους χειροτονήσει ιερείς, χρησιμοποιώντας έγγραφα από διάφορες πηγές, ακόμη και από την Αμερική, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Έτσι, δημιουργούσε μια ομάδα «παπάδων» χωρίς καμία θρησκευτική νομιμότητα.

«Έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη»

Ακόμη μία μαρτυρία αποκαλύπτει τη συνήθη πρακτική του ψευδο-ιερέα να ζητά 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Μια γυναίκα τον γνώρισε μέσω μιας άλλης κυρίας στη στάση του λεωφορείου, που της έδωσε το τηλέφωνό του. «Μου είπε να πάω να με δει, αλλά έπαιρνε 50 ευρώ για κάθε επίσκεψη», αναφέρει το θύμα.






Η γυναίκα αυτή επιβεβαίωσε την ύπαρξη της πολυτελούς κρεβατοκάμαρας, όπου ο ψευδο-ιερέας έριχνε τα χαρτιά και στη συνέχεια τη μετάλαβε. «Του έδωσα 30 ευρώ για τα χαρτιά και μετά με κοινώνησε», συμπληρώνει.

Ακυρώνονται εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας

Το 2021, ένα ζευγάρι άρχισε να αμφιβάλλει αν ο ρασοφόρος που τους πάντρεψε ήταν πραγματικός ιερέας. Αυτό οδήγησε σε καταγγελίες, και από την έρευνα προέκυψε πως ο συγκεκριμένος άνδρας είχε τελέσει τουλάχιστον 300 γάμους από το 2014, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία, καθώς δεν είχε καμία θρησκευτική εξουσιοδότηση.

«Πάντρευε αλλοδαπούς κανονικά, όπως όλοι οι παπάδες. Πήγαινε πάρα πολύς κόσμος. Έκαναν Ανάσταση, μνημόσυνα και λειτουργίες όπως σε οποιαδήποτε άλλη εκκλησία», αναφέρει μία μαρτυρία στο MEGA. Ωστόσο, όσοι βάπτισαν τα παιδιά τους ή παντρεύτηκαν εκεί τώρα αναρωτιούνται αν τα μυστήρια τους είναι έγκυρα. Μία γυναίκα εκφράζει τη σύγχυσή της: «Έχουμε κάνει γάμο και βάπτιση εκεί. Έχουμε πέσει σε παπά απατεώνα; Αυτός έχει κάνει πάρα πολλούς γάμους και βαπτίσεις. Απατεώνας και δεν το καταλάβαμε».






Το πλήθος των καταγγελιών συνεχίζει να αυξάνεται, με όλο και περισσότερους πιστούς να συνειδητοποιούν ότι έγιναν θύματα του ψευδο-ιερέα.

Exit mobile version