Γιατροί που είχαν “πειράξει” τους βαθμούς στα πτυχία τους (πάλι καλά που είχαν πτυχίο!) και συνάδελφός τους που πραγματοποιούσε επί μια 3ετία παράνομες συνταγογραφήσεις βάζοντας “φέσι” ύψους 6,2 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ, είναι τα σκάνδαλα που είδαν και πάλι το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 3ήμερο…
Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου της βορίου Ελλάδος διερευνήθηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Η συνολική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ.
Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
«Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως».
Αύξηση βαθμού σε πτυχία
Σε αναλυτικό ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” για τις υποθέσεις πλαστών πτυχίων που δεν οδήγησαν στη φυλάκιση του δράστη, αναφέρεται και η περίπτωση 6 γιατρών από την Κρήτη που φέρονται να έχουν πλαστογραφήσει τους βαθμούς των πτυχίων τους προς τα πάνω…
Αναφέρεται αναλυτικά στο εν λόγω ρεπορτάζ:
Πρόσφατα στην Κρήτη αποκαλύφθηκαν ακόμα έξι περιπτώσεις «πειραγμένων» πτυχίων και μάλιστα όχι από καθαρίστριες ή απλούς υπαλλήλους, αλλά από γιατρούς στους οποίους οι πολίτες εμπιστεύονται την υγεία τους.
Συνολικά έξι γιατροί (δύο σε κέντρα Υγείας του Ηρακλείου και των Χανίων, τρεις από το Βενιζέλειο και ένας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας καθώς είχαν πλαστογραφήσει τις βαθμολογίες των πτυχίων τους (προφανώς προς τα πάνω), χωρίς όμως προς το παρόν να τους έχει ασκηθεί κάποια ποινική δίωξη, ενώ οι ίδιοι έχουν προσφύγει ακόμα και κατά της απόφασης απόλυσής τους, ζητώντας να επανέλθουν στις υπηρεσίες τους.
Πηγή: iatropedia