ΝΕΟ: Μεγάλη φωτιά τώρα σε νησί – Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Από τη θάλασσα πλησιάζουν οι πυροσβέστες

φωτιά

Φωτιά σε νησί – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής – Όλα τα νεότερα: Από τη θάλασσα πλησιάζουν οι πυροσβέστες

Μια μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στο Ακρωτήριο Πράσο της Σάμου. Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από το ιδιαίτερα δύσβατο έδαφος, γεγονός που δυσχεραίνει σημαντικά την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Δυσκολίες στην κατάσβεση και η συνδρομή των εναέριων μέσων

Αρχικά, η φωτιά αντιμετωπίστηκε από ένα ελικόπτερο, το οποίο επιχειρούσε στην περιοχή, αλλά λόγω του σκότους που έπεσε, το ελικόπτερο αποσύρθηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει τη δράση του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το δύσβατο έδαφος και η έλλειψη οδικής πρόσβασης αποτελούν μεγάλα εμπόδια στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Δείτε video:

Συμμετοχή επίγειων δυνάμεων και εθελοντών

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται με τη συμμετοχή επίγειων δυνάμεων. Συγκεκριμένα, 36 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 14ης ΕΜΟΔΕ και επτά πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν στο σημείο. Επιπλέον, εθελοντικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, παρέχοντας κρίσιμη βοήθεια.

Νεότερα: Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο – Από τη θάλασσα πλησιάζουν οι πυροσβέστες

Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά είναι ακόμη σε εξέλιξη και λόγω του δύσβατου σημείου της περιοχής, οι πυροσβέστες προσεγγίζουν την περιοχή της Σάμου μέσω της θάλασσας. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 10 οχήματα αλλά και ο στρατός.

Αντίξοες καιρικές συνθήκες

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά ευνοϊκές, καθώς οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν έχουν υψηλή ένταση, γεγονός που περιορίζει την εξάπλωση της φωτιάς.

Μεταφορά πυροσβεστών μέσω θαλάσσης

Λόγω της έλλειψης άμεσης πρόσβασης στην περιοχή της φωτιάς, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 12 πυροσβέστες θα μεταφερθούν στο σημείο με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να ενισχύσει τις επίγειες δυνάμεις που ήδη επιχειρούν, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της φωτιάς.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Πηγή: samostimes.gr

Exit mobile version