Είχαν ιδρύσει στην Κυψέλη ναό για την … Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Όποιος θελήσει και διαβάσει την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Αιγύπτου, της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 1961, θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι δημοσιεύεται μία είδηση-βόμβα για τα καλλιτεχνικά δεδομένα της εποχής εκείνης – και όχι μόνο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή, στην Κυψέλη Αττικής, ιδρύθηκε ένας … ναός προς τιμήν της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπου αντί για θρησκευτικές εικόνες υπήρχαν … φωτογραφίες της διάσημης Ελληνίδας ηθοποιού και «εθνικής μας σταρ» όπως την είχε αποκαλέσει στην Καθημερινή η Ελένη Βλάχου!…

ΟΠΟΙΟ εγκυκλοπαιδικό (και δη καλλιτεχνικό) λεξικό και αν ανοίξεις θα διαβάσεις ότι η Αλίκη Σταματίνα Βουγιουκλάκη κόρη του Ιωάννη Βουγιουκλάκη και της Αιμιλίας Κουμουνδούρου, υπήρξε μια δημοφιλέστατη ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής, στην Αθήνα. Αδελφός της ο σκηνοθέτης Τάκης Βουγιουκλάκης.

Το υποκριτικό της ταλέντο φάνηκε από τα μαθητικά της χρόνια. Το 1952 έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου από την οποία αποφοίτησε με Λίαν Καλώς. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη Σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από το θέατρο και από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 άρχισε να εμφανίζεται στον κινηματογράφο σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Σύντομα καθιερώθηκε στο χώρο και λόγω της εξαιρετικής δημοτικότητας που απέκτησε στο ευρύ κοινό ονομάστηκε Εθνική Σταρ της Ελλάδας. Το 1960, της απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο ερμηνείας Α’ Γυναικείου ρόλου στο Α’ Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία της στην κινηματογραφική ταινία Μανταλένα.

Ο Μάριος Πλωρίτης υπήρξε σύντροφος της. Στις 18 Ιανουαρίου 1965 παντρεύτηκε με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ, συμφοιτητή της στη Δραματική Σχολή και στις 4 Ιουνίου 1969 γεννήθηκε ο γιος τους, Γιάννης. Στις 5 Ιουλίου 1975, οι δύο ηθοποιοί πήραν διαζύγιο (επισήμως λόγω ασυμφωνίας συμβιώσεως). Μαζί πρωταγωνίστησαν σε πολλά κινηματογραφικά και θεατρικά έργα, από τα πιο εμπορικά και πετυχημένα στην ιστορία του ελληνικού θεάματος.

Η σημαντική εμπορική κάμψη που σημείωσε από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο ελληνικός κινηματογράφος ώθησε τη Βουγιουκλάκη να ασχοληθεί σχεδόν αποκλειστικά με το θέατρο.

Το 1975 έφερε στην Ελλάδα τα μιούζικαλ, με το έργο του Νιλ Σάιμον “Καμπίρια”. Ανέβασε επίσης με μεγάλη επιτυχία και άλλα έργα του είδους, όπως το “Καμπαρέ”, τη “Τζούλια” και την “Εβίτα” με τελευταίο το μιούζικαλ “Η μελωδία της ευτυχίας”.
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε ένα δεύτερο γάμο το 1980 με τον κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη. Τελευταίος σύντροφος της ζωής της ήταν ο ηθοποιός Κώστας Σπυρόπουλος.
Πέθανε μετά από σύντομη μάχη με την βαριά ασθένεια.

Είχαν ιδρύσει στην Κυψέλη ναό για την … Αλίκη Βουγιουκλάκη;

Όποιος θελήσει και διαβάσει την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Αιγύπτου, της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 1961, θα διαπιστώσει έκπληκτος ότι δημοσιεύεται μία είδηση-βόμβα για τα καλλιτεχνικά δεδομένα της εποχής εκείνης – και όχι μόνο!.. Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή, στην Κυψέλη Αττικής, ιδρύθηκε ένας … ναός προς τιμήν της Αλίκης Βουγιουκλάκη, όπου αντί για θρησκευτικές εικόνες υπήρχαν … φωτογραφίες της διάσημης Ελληνίδας ηθοποιού και «εθνικής μας σταρ» όπως την είχε αποκαλέσει στην Καθημερινή η Ελένη Βλάχου!..
Επειδή το δημοσίευμα είναι αρκετά μεγάλο και δεν είναι σωστό να γίνει λογοκλοπή, δημοσιεύουμε ένα αυτούσιο απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας « Ταχυδρόμος» της Αιγύπτου. Διαβάστε:

Αυτά από το σχετικό απόσπασμα της εφημερίδας “Ταχυδρόμος” της Αιγύπτου. Υπάρχουν, όμως, και άλλα ντοκουμέντα, που είναι προϊόν προσωπικής μας ερεύνης, και τα οποία είναι άκρως αποκαλυπτικά για την εθνική μας σταρ! Κάτι που μας αναγκάζει να επανέλθουμε και πάλι λίαν προσεχώς!

πηγή

Exit mobile version