Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Η πρόταση για τον Γιώργο Ρουπακιά ήταν ισόβια.
Στους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και τους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να καταδικαστούν σε 5 έτη.
Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες για ένταξη, μεταξύ των οποίων και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να τους επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών στον καθένα.
Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους .
Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πιθανολογείται πως η σημερινή διαδικασία θα εξαντληθεί με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης ώστε αύριο το δικαστήριο να ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα του ποιοι από τους καταδικασθέντες θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και αν και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.
Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.