Εφιαλτικές στιγμές για πρώην συνοδό πολυτελείας: «Με νάρκωνε με φράουλες, με ήθελε σκλάβα του σεξ…»

Μια γυναίκα που έζησε εφιαλτικές στιγμές αιχμαλωσίας αφηγείται σήμερα την ιστορία της. Μέσα από ντοκιμαντέρ, η ίδια αποκαλύπτει τα γεγονότα που την οδήγησαν σε ένα απομονωμένο καταφύγιο στη Σουηδία, όπου κρατήθηκε φυλακισμένη για μέρες από έναν άντρα που είχε σχεδιάσει με λεπτομέρεια την απαγωγή και τη μεταφορά της σε απομονωμένο καταφύγιο.

Η απαγωγή και το αρχικό σοκ

Η Ιζαμπέλ Έρικσον, όνομα που χρησιμοποιείται για να διαφυλαχθεί η πραγματική της ταυτότητα, ήταν συνοδός πολυτελείας όταν προσέγγισε τον «σουηδό Γιόζεφ Φριτζλ», όπως τον αποκαλεί ο γερμανικός Τύπος. Ο δρ. Μάρτιν Τρένεμποργκ, που τότε εργαζόταν ως ιδιώτης γιατρός, κατέστρωσε το αρρωστημένο σχέδιό του τον Σεπτέμβριο του 2015. Αφότου την προσκάλεσε σε δείπνο, της πρόσφερε φράουλες με ουσίες που την νάρκωσαν. Όταν ξύπνησε, είχε ήδη μεταφερθεί σε απομονωμένο σημείο, 560 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της στη Στοκχόλμη.

Το απομονωμένο καταφύγιο

Η Ιζαμπέλ ξύπνησε μέσα στο καταφύγιο, που ο Τρένεμποργκ είχε κατασκευάσει μόνος του, με χοντρούς τσιμεντένιους τοίχους και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Ήταν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο υπόγειο, με κουζίνα, τουαλέτα, υπνοδωμάτιο και αυλή για να περνά τον χρόνο της χωρίς να κινδυνεύει να την δουν. Ο Τρένεμποργκ της είχε πει πως σκοπός του ήταν να την κρατήσει «ως φίλη» και να ζουν μαζί, επιβάλλοντάς της τη δουλειά και τον ρόλο που είχε φανταστεί.

«Αν ξαναπροσπαθήσεις, θα σε δέσω»

Η περιγραφή της Ιζαμπέλ σχετικά με την αιχμαλωσία της είναι συγκλονιστική. Εξηγεί ότι, όταν προσπάθησε να αντισταθεί και να ξεφύγει, ο Τρένεμποργκ την απείλησε ότι αν προσπαθήσει ξανά θα την αλυσοδέσει και θα της δίνει μόνο ψωμί να φάει. Η αίσθηση φόβου και αδυναμίας την κυρίευε, καθώς δεν ήξερε πού ακριβώς βρισκόταν, ούτε αν υπήρχε κάποιος τρόπος διαφυγής.

Η αστυνομική έρευνα και η διάσωση

Η εξαφάνιση της Ιζαμπέλ κινητοποίησε τις αρχές στη Στοκχόλμη, καθώς η οικογένειά της ανησυχούσε έντονα. Ο δρ. Τρένεμποργκ την εξανάγκασε να επικοινωνήσει με τους ντετέκτιβ και να τους διαβεβαιώσει ότι είναι καλά. Ωστόσο, όταν την ανέκριναν χωρίς την παρουσία του, αποκάλυψε τα όσα είχε περάσει. Η σύλληψη του Τρένεμποργκ ήταν άμεση, αλλά η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν μόνο οκτώ χρόνια, προκαλώντας απογοήτευση στο θύμα.

Η προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα

Η Ιζαμπέλ, για να αντιμετωπίσει το ψυχικό τραύμα που της άφησε αυτή η εμπειρία, άνοιξε έναν λογαριασμό στο OnlyFans, όπου ποζάρει σε έντεχνες φωτογραφίες. Η ίδια περιγράφει αυτή τη διαδικασία ως μέσο έκφρασης και θεραπείας για να διαχειριστεί το μετατραυματικό στρες που την ακολουθεί. Όπως εξηγεί, το να ποζάρει για αυτές τις φωτογραφίες είναι για εκείνη ένας τρόπος να νιώσει ξανά τον έλεγχο της ζωής και του σώματός της.

Η σύγκριση με τον Γιόζεφ Φριτζλ

Η υπόθεση του Τρένεμποργκ θυμίζει τον αυστριακό Γιόζεφ Φριτζλ, ο οποίος είχε κρατήσει την κόρη του κλειδωμένη για 24 χρόνια. Η σύγκριση αυτή υπογραμμίζει τη φρίκη που βίωσε η Ιζαμπέλ, καθώς το έγκλημα του Σουηδού γιατρού και το απομονωμένο καταφύγιό του φέρουν έντονα παραλληλισμούς με τον Φριτζλ, αν και η ποινή που επιβλήθηκε στον Τρένεμποργκ δεν αντανακλά τον πραγματικό αντίκτυπο των πράξεών του.

Το αποτύπωμα της υπόθεσης

Η Ιζαμπέλ συνεχίζει τη ζωή της, αν και η ψυχική και συναισθηματική της υγεία έχουν σημαδευτεί από τα γεγονότα του 2015. Οι Σουηδικές αρχές πλέον επανεξετάζουν την αντιμετώπιση παρόμοιων υποθέσεων, ενώ η ίδια αναζητά τρόπους να θεραπεύσει το τραύμα της, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η ιστορία της θα ευαισθητοποιήσει το κοινό και θα οδηγήσει σε αυστηρότερη νομοθεσία για τα εγκλήματα αυτού του είδους.

Exit mobile version