«Έχω παιδικό δωμάτιο χωρίς να έχω το παιδί»: Συγκινεί ο Γιώργος Καραμίχος για την κόρη του
Μια σπάνια και ιδιαίτερα συγκινητική αναφορά στην κόρη του, Ρεγγίνα, έκανε ο Γιώργος Καραμίχος, μιλώντας στην εκπομπή «Μαμά-δες». Ο γνωστός ηθοποιός μοιράστηκε άγνωστες πτυχές της πατρότητάς του και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο να είναι παρών στη ζωή του παιδιού του.
«Η σύλληψη έγινε σε μία παραλία στη Νάξο, είδα κάποια σύμβολα, κάποια ζώα που ήρθαν και πέταξαν. Ήμουν 23 στο Εθνικό φοιτητής, είχα τελειώσει το Ιστορικό στην Κέρκυρα. Δεν είχα πάει ακόμα στρατό και τελείωσα μετά το Εθνικό» είπε αρχικά ο Γιώργος Καραμίχος.
Οι δυσκολίες της συνύπαρξης
«Ήρθαν δυσκολίες μετά, δεν ήμασταν μαζί, έπρεπε να επαναπροσδιορίσουμε τις δυναμικές. Το πώς θα μεγαλώσει το παιδί χωρίς να είμαστε μαζί, εγώ να φύγω στρατό… Όταν γύρισα από τον στρατό ήθελα να έχω όσο το δυνατόν περισσότερη συμμετοχή», πρόσθεσε ο ηθοποιός.
Η απόσταση και η απουσία του από τη ζωή της κόρης του δεν ήταν επιλογή του, αλλά κάτι που προέκυψε από τις καταστάσεις. Όπως εξομολογήθηκε, υπήρχαν περίοδοι όπου του στερήθηκε το δικαίωμα να τη βλέπει, γεγονός που τον επηρέασε βαθιά.
«Να αλλάζεις σεντόνια χωρίς να έχεις το παιδί»
«Σε πολλά διαστήματα υπήρχαν αποστάσεις. Για πολλά διαστήματα δεν είχα το δικαίωμα να βλέπω το παιδί μου. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις παιδικό δωμάτιο, να αλλάζεις σεντόνια κάθε εβδομάδα και να μην έχεις παιδί. Να περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια, δεν είναι εύκολο, δεν μπορείς να χαρείς τίποτα στη ζωή σου. Όσο και αν δούλευα, δεν ήταν εύκολο».
Ο ηθοποιός εξέφρασε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί πατέρες στην Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε, «οι νόμοι είναι πολύ δύσκολοι».
Η θέση του πατέρα στην ελληνική νομοθεσία
«Όσοι γονείς στερούνται το παιδί τους, το ξέρουν και οι νόμοι στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολοι. Όλα είναι υπέρ της μητέρας, για έναν πατέρα που θέλει να είναι παρών, όλα είναι κατά», είπε με παράπονο.
Η εξομολόγηση του Γιώργου Καραμίχου ρίχνει φως σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, αυτό των δικαιωμάτων των πατέρων, και τα εμπόδια που συναντούν όταν προσπαθούν να παραμείνουν ενεργοί στη ζωή των παιδιών τους.