Δραματικές ώρες στην Χαλυβουργική – Η ΔΕΗ τράβηξε την «πρίζα»

Τα χρέη της Χαλυβουργικής προς την υπηρεσία ξεπερνούν τα 31 εκατομμύρια ευρώ

Δραματικές είναι οι στιγμές, μετά από έναν αιώνα λειτουργίας, για την Χαλυβουργική που πλέον έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

Από το βράδυ της Τρίτης στις 00:00 η Χαλυβουργική λειτουργεί με «ορισμένες γεννήτριες» όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων της Χαλυβουργικής, Γεώργιος Γάκης.

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στη διακοπή της παροχής ρεύματος, μετά από πιέσεις της ΔΕΚΟ, στην ιστορική βιομηχανία ως αποτέλεσμα της επανενεργοποίησης από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας.

Όπως αναφέρει η ΔΕΗ, πλέον η Χαλυβουργική δεν είναι πελάτης τη, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας, ύψους 31,8 εκατ. ευρώ, στη ΔΕΗ.

Να σημειωθεί ότι στους εργαζομένους έχουν καταβληθεί όλοι οι μισθοί καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.

Σε εξέλιξη η δικαστική διαμάχη

«Όλοι περιμένουμε και έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας να βγει γρήγορα μια απόφαση του δικαστηρίου ώστε να μας πούνε και μας ποιος θα είναι η κεφαλή του εργοστασίου», αναφέρει ο Γεώργιος Γάκης.

Ο ίδιος τονίζει στο ethnos.gr πως μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον έλεγχο του εργοστασίου. «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μετά τις γιορτές, αν θα βρούμε εργοστάσιο ή λουκέτο», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης

Η ΔΕΗ είχε κινηθεί με εξώδικο και επιστολή προς τον διαχειριστή ΑΔΜΗΕ, που κοινοποιήθηκε και προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, λόγο της άρνησης να κοπεί το ρεύμα στη Χαλυβουργική.

Να σημειωθεί πως η Χαλυβουργική είναι πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος οφειλέτης της ΔΕΗ, πίσω από την ΛΑΡΚΟ που οφείλει περίπου 285 εκατ. ευρώ.

Η Χαλυβουργική ιδρύθηκε το 1925 και είναι μια από τις ιστορικές βιομηχανίες της χώρας και έχει συνδέσει το όνομά της με τις περιόδους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο στην Ελευσίνα να υπολειτουργεί από το 2015. Παράλληλα, έχουν γίνει δραματικές περικοπές στο προσωπικό ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι απασχολούνται εκ περιτροπής και με διαθεσιμότητες.

Πηγές: ethnos.gr

Exit mobile version