Η δολοφόνος με τα θερμόμετρα: Πώς σκότωσε η 50χρονη τον σύζυγό της με υδράργυρο

Η δολοφόνος με τα θερμόμετρα: Η αποκάλυψη ενός εγκλήματος 

Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2018 και προκαλεί αίσθηση ξανά στη Θεσσαλονίκη αφορά μια 50χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της με υδράργυρο, χρησιμοποιώντας θερμόμετρα. Νέα στοιχεία έρχονται στο φως, φωτίζοντας αυτή την πρωτοφανή υπόθεση, η οποία απασχολεί τις αρχές και τη δημόσια γνώμη.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο 60χρονος άνδρας της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα που αρχικά έμοιαζαν με ισχαιμικό επεισόδιο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νοσοκομείο, οι γιατροί παρατήρησαν περίεργες εκροές υδραργύρου από τα αυτιά του, κάτι που προκάλεσε την ενημέρωση της αστυνομίας. Δυστυχώς, δύο μήνες μετά το εξιτήριο, ο άνδρας πέθανε. Παρά τις αρχικές διαγνώσεις περί παθολογικών αιτίων, η εισαγγελία άσκησε δίωξη κατά της συζύγου του, κατηγορώντας την για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Αντιφάσεις και ύποπτες ενέργειες της συζύγου

Η γυναίκα, η οποία κατάγεται από την Πολωνία, βρέθηκε να δίνει αντιφατικές απαντήσεις στις ανακριτικές αρχές, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά θερμόμετρων υδραργύρου και φαρμάκων λίγο πριν τον θάνατο του άνδρα. Οι αντιφάσεις αυτές τράβηξαν την προσοχή των αστυνομικών, οδηγώντας σε περαιτέρω έρευνα, ενώ της επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση να εμφανίζεται σε αστυνομικό τμήμα.

Ο ρόλος του υδραργύρου και η νοσηλεία του θύματος

Κατά τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Παπανικολάου, οι γιατροί εντόπισαν υδράργυρο να εκρέει από τα αυτιά του 60χρονου, κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων. Η ουσία αυτή εντοπίστηκε και σε κρεβάτι του νοσοκομείου, όπου προηγουμένως είχε υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει λογική εξήγηση από το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς ο υδράργυρος δεν χρησιμοποιείται πλέον στις ιατρικές διαδικασίες.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον ίδιο τον άνδρα αν είχε καταναλώσει υδράργυρο, εκείνος το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο άνδρας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων σύγχυσης και απώλειας ούρων, χωρίς να μπορούν οι γιατροί να εντοπίσουν την αιτία.

Η μυστηριώδης χρήση φαρμάκων

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν υψηλά επίπεδα λοραζεπάμης, μιας ουσίας που περιέχεται σε αγχολυτικά φάρμακα όπως το TAVOR. Η ποσότητα που εντοπίστηκε φανέρωνε ότι του είχαν χορηγηθεί πολλαπλές δόσεις, χωρίς όμως το νοσοκομείο να έχει συνταγογραφήσει αυτή την ουσία. Οι μόνοι επισκέπτες του άνδρα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του ήταν η σύζυγός του και ο γιος του, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά στους ανακριτές.






Η υποψία του εγκλήματος

Οι αρχές, με βάση τα ευρήματα, διεξήγαγαν περαιτέρω έρευνες. Εντοπίστηκε ότι η κατηγορούμενη είχε αγοράσει συνολικά τέσσερα θερμόμετρα υδραργύρου και μία σύριγγα δύο ημέρες μετά την εισαγωγή του συζύγου της στο νοσοκομείο, ενώ είχαν βρεθεί και άλλες αγορές θερμομέτρων το καλοκαίρι του 2018.

Επιπλέον, η έρευνα των αρχών μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποκάλυψε ότι το ίδιο χρονικό διάστημα, η 50χρονη είχε επισκεφτεί δύο φορές έναν γενικό ιατρό και της είχαν συνταγογραφηθεί φάρμακα που ανήκουν στην κατηγορία των ψυχοτρόπων, όπως αγχολυτικά και αντιψυχωσικά. Αυτές οι συνταγές συμπίπτουν χρονικά με τη νοσηλεία του άνδρα, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των αρχών.






Οι παραπάνω ενδείξεις και αντιφάσεις γύρω από τις αγορές θερμόμετρων, τη χρήση φαρμάκων και τα ύποπτα ευρήματα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας οδήγησαν στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Ωστόσο, η κατηγορούμενη αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, εν αναμονή της δίκης που θα ρίξει φως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση.






Exit mobile version