Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: «Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να επιβιώσει» λέει ο Κεχαγιόγλου[video]

μπερδέση

Επιφυλακτικός στο τι συνέβη και ποιοι βρίσκονται πίσω από την εκτέλεση του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση παρουσιάστηκε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαι επιφυλακτικός στο να κάνω εικασίες. Το ότι έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και έχει αθωωθεί κατ’ επανάληψη, δεν σημαίνει ότι μπορώ να εικάσω τι συνέβη τώρα. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι η υπόθεση. Ελπίζω και εύχομαι να βρουν τους δολοφόνους και να εξιχνιαστεί η υπόθεση. Ο Τάσος εκτός από πελάτης ήταν και φίλος μου» σημείωσε αρχικά.

Στο ερώτημα γιατί το όνομα του Τάσου Μπερδέση βρισκόταν στη λίστα με την ελληνική μαφία που παρέδωσε στη Δικαιοσύνη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «σε έναν φάκελο που υπάρχουν εμπλεκόμενοι σε ποινικές υποθέσεις δεν σημαίνει ότι και οι 500 είναι ένοχοι».

«Επειδή το όνομα του Τάσου» συνέχισε «ενεπλάκη στο παρελθόν σε δίκη με αυτό που αποκαλείται ‘’ελληνική μαφία’’ θεωρώ ότι για αυτό τον λόγο η ελληνική αστυνομία τον συμπεριέλαβε σε αυτό τον κατάλογο. Στη δίκη αυτή ο Τάσος είχε αθωωθεί κατ’ έφεση».

Μπερδέσης: Είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Όπως εξήγησε ο κ. Κεχαγιόγλου, ο Μπερδέσης είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και κάποια χρόνια αργότερα για υπόθαλψη εγκληματία. Και στις δύο περιπτώσεις αθωώθηκε.

«Μετά την τελευταία του εμπλοκή για την υπόθαλψη εγκληματία, του είπα ότι όσο και αν αθωώνεται στις δίκες, αυτές του κόστισαν. Η τελευταία καταδίκη του στέρησε τη δυνατότητα να μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» σχολίασε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τον αγώνα πυγμαχίας που ο Τάσος Μπερδέσης χτύπησε θανάσιμα τον αντίπαλό του, ανέφερε ότι «δεν ήταν ποινικό αδίκημα ούτε ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, τυχαίο περιστατικό κατά την διάρκεια αγώνα πυγμαχίας».

«Λυπάμαι πολύ. Ήταν ένα παιδί από φτωχή οικογένεια. Κάποιες από τις εμπλοκές του οφείλονταν σε αυτή την φτώχια. Ήταν ένα φτωχό παιδί που προσπαθούσε να βρει τρόπους να επιβιώσει. Το αν αυτοί ήταν πάντοτε νόμιμοι ή στα όρια της νομιμότητας, θα το κρίνει η δικαιοσύνη» κατέληξε.

Exit mobile version