Στην κατασκευή ειδικών «ποκεμονοδρόμων» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «ποκεμονομανίας» που κατακλύζει τη χώρα προχωρούν μεγάλοι δήμοι της Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμοι όπως η Αθήνα, το Μαρούσι και άλλοι θα προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία διαδρόμων δίπλα στους ποδηλατόδρομους, οι οποίοι θα έχουν ειδική σήμανση και πάνω στους οποίους θα επιτρέπεται η κυκλοφορία χρηστών της εφαρμογής.
Το άρθρο είναι σαρυτικό και το διαβάσαμε στο tovatraxi.com
«Αποφασίσαμε ότι η δημιουργία των διαδρόμων αυτών είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση των δρόμων αλλά και τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, καθώς έχουν σημειωθεί περιστατικά χρηστών να πέφτουν πάνω σε αυτοκίνητα, κολώνες, ηλικιωμένους, παιδιά, κατοικίδια, ακόμα και στη θάλασσα» λέει ο αντιδήμαρχος γνωστού δήμου.
[ad id=”215657″]
Εν τω μεταξύ, την επέκταση του κυνηγετικού νόμου και στους χρήστες της εφαρμογής μελετά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει προταθεί, το κυνήγι των πόκεμον θα απαιτεί έκδοση άδειας και θα επιτρέπεται μόνο στις κυνηγετικές περιόδους, όπως ισχύει για τις τσίχλες, τις μπεκάτσες και άλλα θηράματα.
[sc name=”Facebook Like” ]
Σε άλλα νέα, πειθαρχική δίωξη αντιμετωπίζει ιερέας ενορίας της Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια βάφτισης φέρεται να φώναξε «βαφτίζεται ο δούλος του θεού Πίκατσου». Ο ιερέας ισχυρίστηκε ότι παρασύρθηκε καθώς του φάνηκε ότι το μωρό έμοιαζε λίγο στο ομώνυμο τερατάκι.
Τέλος, στα όρια της δυνατοτήτων της είναι η Πυροσβεστική, η οποία την τελευταία εβδομάδα καλείται να αντιμετωπίσει δεκάδες περαστικά χρηστών που χάνονται σε δάση, βουνά και πεδιάδες της χώρας, καθώς είναι απορροφημένοι από την εφαρμογή.
Χαρακτηριστική όπως λένε, είναι η περίπτωση ενός νεαρού Αθηναίου ο οποίος όταν σήκωσε το βλέμμα του από την οθόνη συνειδητοποίησε ότι ήταν στα Τίρανα, με αποτέλεσμα η οικογένεια του να αναγκαστεί να τον επαναπατρίσει από τη γειτονική χώρα.