Διατροφή και εξωσωματική γονιμοποίηση: Τι πρέπει να προσέχει η μέλλουσα μαμά

Πολλά ζευγάρια ρωτούν αν και πώς η διατροφή μπορεί να επηρεάσει την προσπάθεια για εγκυμοσύνη με τη βοήθεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Στην πραγματικότητα, μία αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή μπορεί να βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η γονιμότητά σας. Τα ζευγάρια που προσπαθούν για μωράκι καλό θα ήταν να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες τουλάχιστον 3 μήνες πριν ξεκινήσουν να προσπαθούν.

Οι καλές διατροφικές συνήθειες που προτείνουμε είναι κατάλληλες για όλες τις γυναίκες που προσπαθούν, είτε με ελεύθερες επαφές είτε με εξωσωματική.

Καλές διατροφικές συνήθειες

Ειδικά για τις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθήκες ή για αυτές που ανταποκρίνονται ικανοποιητικά στα φάρμακα της εξωσωματικής και προβλέπεται να έχουν αρκετά ωάρια στην ωοληψία τους, προτείνουμε τη μείωση της ποσότητας αμυλούχων τροφών (ζυμαρικά, ψωμί κλπ) και την αύξηση της πρόσληψης πρωτεϊνούχων τροφών, όπως κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, αβγό και ψάρι.

Μέρος της σωστής και ισορροπημένης διατροφής είναι και η πρόσληψη κάποιων απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων:

 

Για την πλειοψηφία, η λήψη βιταμινών σε χάπια μπορεί να είναι πιο εύκολη. Ωστόσο, όσοι λαμβάνουν ταμπλέτες βιταμινών θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι δεν λαμβάνουν περισσότερο από την μέγιστη επιτρεπόμενη ημερήσια δόση.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου εξωσωματικής από την ομάδα γυναικολόγων αναπαραγωγής και μαιών του κέντρου γυναικολογίας και αναπαραγωγής Γέννημα IVF.

Exit mobile version