Δερμιτζάκης: Ποιο είναι το καλό σενάριο για το Πάσχα

Δερμιτζάκης DERMITSAKIS

Υπέρ του ανοίγματος σχολείων και εστίασης ο Μανώλης Δερμιτζάκης που εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το Πάσχα καθώς όπως είπε «σε τρεις εβδομάδες δεν γίνονται θαύματα.»

Για το Πάσχα, τα σχολεία και την πορεία της πανδημίας μίλησε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης εκτιμώντας πώς στο καλό σενάριο θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως.

«Σε τρεις εβδομάδες δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα», είπε το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ για το Πάσχα λέγοντας πώς δεν μπορεί να πει αν είναι ασφαλές το Πάσχα στο χωριό αλλά ούτε και το αντίθετο.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, – χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ.

Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία αφού θα έχουν κάνει και τεστ παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

Χαρακτήρισε υπερβολή την απόφαση να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα καθώς δημιούργησε πολύ περισσότερα προβλήματα, ενώ επικέντρωσε τη συζήτηση στο λιανεμπόριο.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Τέλος, για το εμβόλιο της AstraZeneca τόνισε ότι η πιθανότητα να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα θρόμβωσης και εγκεφαλικής αιμορραγίας ίσως είναι λιγότερο από ένα στο μισό εκατομμύριο και πως πιο πολλοί άνθρωποι θα σκοτωθούν με το αυτοκίνητό τους στη διαδρομή για να πάνε να εμβολιαστούν.

Exit mobile version