«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν» – Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Πιλότος

Με έντονη συναισθηματική φόρτιση και αίσθημα καθήκοντος, ο Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου, πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», έστειλε το καθιερωμένο μήνυμά του κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα. Το μήνυμά του απηχούσε την εθνική υπερηφάνεια και την αφοσίωση στη χώρα και τους ήρωές της.

Το μήνυμα που συγκίνησε το κοινό

Ο Σμηναγός Σωτηρίου, πετώντας ένα F-16 της ομάδας «ΖΕΥΣ», εξέφρασε ένα ιδιαίτερο μήνυμα που άγγιξε τους Έλληνες, μεταφέροντας με λόγια γεμάτα σεβασμό και συναίσθημα την ουσία της ημέρας και της εθνικής μνήμης. «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», δήλωσε ο Σμηναγός, θέλοντας να αναδείξει την σημασία της ενότητας και της αφοσίωσης ως θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον.

Η συνομιλία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο και την παράδοση της παρέλασης, ο Σμηναγός συνομίλησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε μια στιγμή που αναδεικνύει τη βαθιά αλληλεπίδραση μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της πολιτειακής ηγεσίας. Η Πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας: «Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά».

Η πορεία του Σμηναγού Σωτηρίου

Ο Σμηναγός Γεώργιος Σωτηρίου αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους πιλότους της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», με σπουδαία πορεία και πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Ικάρων το 2006 και εντάχθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης, χειριζόμενος τα F-16 Block52+ από το 2012. Από το 2013, υπηρετεί στη 343 Μοίρα, καταγράφοντας συνολικά περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης, με τις 1.500 από αυτές να είναι σε αεροσκάφη F-16.

Exit mobile version