Για ένα διαφορετικό, αλμυρό cheesecake –ότι πρέπει για πάρτι– που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 1.5 kg πατάτες για βράσιμο 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 φλ. τριμμένο ψωμί που έχετε καβουρντίσει στο τηγάνι κι έχει γίνει χρυσαφί
- 4 μεγάλα αυγά
- ½ φλ. ολόπαχο γάλα
- ¼ φλ. τυρί ρικότα
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 250g σαλάμι της αρεσκείας σας κομμένο σε κύβους 0.5cm
- 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 120g τυρί Asiago ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά.
- Βουτυρώστε εσωτερικά μια φόρμα ζαχαροπλαστικής διαμέτρου 30cm με τσέρκι και πασπαλίστε την με τα καβουρντισμένα ψίχουλα.
- Σ’ ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°.
- Σουρώστε και ξεφλουδίστε τις πατάτες.
- Περάστε τις από τη συσκευή του πουρέ σ’ ένα μεγάλο μπολ.
- Καθώς είναι ακόμα ζεστές, περάστε μέσα τους με μια σπάτουλα την παρμεζάνα και προσθέστε το σαλάμι μαζί με τον μαϊντανό.
- Ανακατώστε ευγενικά, όσο χρειάζεται για να ενωθούν.
- Στη συνέχεια περάστε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα και τη ρικότα πολύ ευγενικά, απλά να ενωθούν.
- Ρίξτε το μισό μίγμα στη φόρμα και απλώστε το καλά.
- Πασπαλίστε την επιφάνεια με τριμμένο Asiago ή παρμεζάνα μέχρι 0.5cm από τις άκρες.
- Συμπληρώστε με το υπόλοιπο μίγμα και απλώστε το ομοιόμορφα.
- Πασπαλίστε το με τα υπόλοιπα ψίχουλα και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήστε το στο φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο για 20 λεπτά.
- Ξεφορμάρετε και κόψτε φέτες για το σερβίρισμα.
Πηγή: spoons.gr