Αυτοκτονία 43χρονου Σπύρου: Τα 2 κομμάτια του παζλ που οι αρχές βλέπουν ότι δεν κολλάνε

Η αυτοκτονία του 43χρονου Σπύρου Σέββου την Πρωτομαγιά στο Κερατσίνι δεν σηματοδότησε απλώς το τέλος μιας τετραήμερης αγωνίας, αλλά άφησε πίσω της ένα μυστήριο με στοιχεία που δεν δένουν. Παρότι αρχικά η υπόθεση φαινόταν ξεκάθαρη, οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν πια νέα δεδομένα που ενδέχεται να αλλάξουν την εικόνα.

Μια εξαφάνιση που κατέληξε σε τραγωδία

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Απριλίου, ο Σπύρος έφυγε από το σπίτι του στο Κερατσίνι για να πάει στη δουλειά του στον Ταύρο και να ενημερώσει για την απουσία του, καθώς επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο. Νωρίτερα, είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μαζί με τον πεθερό του και στη συνέχεια έκαναν έναν περίπατο και ήπιαν καφέ στη Δραπετσώνα. Φαινόταν ανήσυχος, αλλά τίποτα δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ειδοποίησε τη σύζυγό του και τον πεθερό του πως θα πήγαινε στη δουλειά. Ήταν η τελευταία φορά που κάποιος είχε νέα του. Το βράδυ έστειλε μήνυμα στη γυναίκα του λέγοντας: «Σας αγαπώ πολύ», και λίγο πριν τις 11 το βράδυ, το κινητό του απενεργοποιήθηκε.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, την Πρωτομαγιά, ύστερα από υπόδειξη συγγενικού προσώπου, ελέγχθηκε ξανά η ιδιωτική αποθήκη του Σπύρου στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Αν και είχε ήδη ελεγχθεί χωρίς αποτέλεσμα, αυτή τη φορά βρέθηκε εκεί απαγχονισμένος. Δίπλα του υπήρχε ένα σύντομο σημείωμα: «Σας αγαπώ, συγγνώμη για όλα».

Τα 2 κομμάτια που δεν ταιριάζουν

Παρότι όλα έδειχναν αρχικά αυτοκτονία, δύο στοιχεία προκαλούν έντονο προβληματισμό και έχουν βάλει τις αρχές σε δεύτερες σκέψεις.

1. Η αποθήκη που «είχε ελεγχθεί»

Ο αδελφός του Σπύρου ήταν από τους πρώτους που άρχισαν να τον ψάχνουν. Κατέβηκε στο υπόγειο με φακό από το κινητό του και έλεγξε τους κοινόχρηστους χώρους. Όπως λέει, δεν μπήκε ποτέ στην αποθήκη του αδελφού του γιατί πίστευε ότι δεν είχε κλειδί. Το πτώμα, όμως, βρέθηκε εκεί τέσσερις μέρες μετά. Αυτό γεννά μια βασική απορία: ήταν πράγματι εκεί ο Σπύρος από την πρώτη μέρα ή μεταφέρθηκε αργότερα; Αν ήταν εκεί εξαρχής, πώς δεν τον εντόπισαν σ’ έναν τόσο περιορισμένο χώρο;

2. Πιθανές κινήσεις μετά την εξαφάνιση

Ακόμη ένα αμφιλεγόμενο σημείο αφορά το τι συνέβη στις ώρες μετά την εξαφάνιση. Αν και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο ο Σπύρος να μην ήταν μόνος εκείνες τις κρίσιμες ώρες. Το τηλέφωνό του απενεργοποιήθηκε αρκετές ώρες μετά το τελευταίο του μήνυμα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως ενδεχομένως έγιναν αναλήψεις μικρών ποσών από ΑΤΜ. Αν ισχύει αυτό, τότε τίθεται το ερώτημα: πού βρισκόταν εν τω μεταξύ και –το κυριότερο– ήταν μόνος;

Η ψυχολογική πίεση και το βάρος της καθημερινότητας

Οι κοντινοί του άνθρωποι κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που βίωνε κάθε δυσκολία έντονα. Η μακροχρόνια ανεργία, η αδυναμία να εργαστεί λόγω του προβλήματος στον ώμο και η απώλεια του ενεργού ρόλου του στην οικογένεια φαίνεται να τον επιβάρυναν σημαντικά.

«Ο αδερφός μου το έπαιρνε κατάκαρδα. Είχε περάσει δύσκολα με το στομάχι του παλιότερα. Τώρα με τον ώμο είχε να δουλέψει από τον Γενάρη, και αυτό τον είχε ρίξει πολύ», είπε ο αδελφός του.

Μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει

Παρά το συγκλονιστικό τέλος και το σημείωμα που μοιάζει να εξηγεί τα πάντα, τα κενά στην υπόθεση δεν αφήνουν περιθώρια για βιαστικά συμπεράσματα. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται με στόχο να αποκαλυφθεί αν πράγματι πρόκειται για αυτοχειρία ή αν υπάρχει κάποιο άλλο κομμάτι του παζλ που λείπει.

Exit mobile version