Αυτοκτονία 15χρονου στον Πειραιά: Ποιός ο άντρας πίσω απο τον Jonathan Galindo που ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τέλος στη ζωή τους

Αυτοκτονία

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία του 15χρονου στον Πειραιά καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η πράξη του οφείλεται σε διαδικτυακό παιχνίδι, ονόματι «Μπλε Φάλαινα».

Έντονη ανησυχία προκαλεί η αυτοκτονία του 15χρονου αγοριού στο Κερατσίνι καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του συνδέεται με την αναβίωση της «Μπλε Φάλαινας» ενός παιχνιδιού αυτοκτονίας που ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν ότι μία νέα άρρωστη πρόκληση που μιμείται το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» έχει επανεμφανιστεί εν μέσω πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «παιχνίδι» συνίστατο στην υποβολή ορισμένων ερωτήσεων, οι απαντήσεις των οποίων έχουν ως αποτέλεσμα σωματική τιμωρία για όσους το ζητήσουν. Συνεπώς, διαστροφή και αυτοτραυματισμός, ακόμη και αυτοκτονία.

https://twitter.com/catand_the/status/1367214366353989633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1367214366353989633%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_

https://twitter.com/bone_wagon/status/1367194857094197251?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1367194857094197251%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_

Το δίκτυο του Jonathan Galindo

Οι παγίδες στο διαδίκτυο είναι ατελείωτες. Για τουλάχιστον ένα χρόνο, το μυστηριώδες προφίλ «Jonathan Galindo» δημιουργεί πολλές ανησυχίες για τους γονείς κυρίως των νεότερων αγοριών. Για αρκετό καιρό οι αρχές προσπαθούν να φτάσουν στην πραγματική ταυτότητα αυτού του ανατριχιαστικού εικονικού online χαρακτήρα.

Το πρόσωπο του χαρακτήρα μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο, με μια στρογγυλή μαύρη μύτη, ένα τεράστιο ανθρώπινο χαμόγελο και μακριά μαύρα αυτιά.

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία».

Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo. Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.

Το Facebook απέκλειστε το hashtag #JonathanGalindo για να προσπαθήσει να κρατήσει το φαινόμενο υπό έλεγχο και να προσπαθήσει να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες.

Εάν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Facebook με το hashtag #jonathangalindo, εμφανίζεται το εξής μήνυμα :

“Οι δημοσιεύσεις με #jonathangalindo έχουν προσωρινά αποκρυφτεί. Κάποιο από τα περιεχόμενα σε αυτές τις αναρτήσεις παραβιάζει τα πρότυπα κοινότητας.

Ωστόσο, τόσο το Facebook όσο και το Instagram και το Twitter είναι γεμάτα λογαριασμούς στους οποίους ο «Jon», Jonathan Galindo, εμφανίζεται στη φωτογραφία προφίλ.

Γιατί όμως τόσο τρόμος για αυτόν τον online χαρακτήρα;

Πρώτα απ όλα, η φωτογραφία προφίλ που είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό είναι ήδη τρομακτική σε μία εποχή που οι περισσότεροι από εμάς νιώθουν ήδη φοβισμένοι.

Ο Galindo Jonathan και όσοι κρύβονται πίσω από αυτό το προφίλ με την παραμορφωμένη μάσκα θέτουν άρρωστες προκλήσεις στους νεότερους χρήστες. Αυτές οι προκλήσεις φαίνεται να είναι η συνέχεια της «Μπλε Φάλαινας».

Ένας γονέας αναφέρει ότι ο Jonathan Galindo προσεγγίζει τους νέους πολύ εύκολα: το πρώτο βήμα είναι το αίτημα φιλίας.

Στη συνέχεια, όταν το αίτημα φιλίας γίνει αποδεκτό, αποστέλλεται ένας σύνδεσμος που προτείνει να συμμετάσχετε σε ένα παιχνίδι προκλήσεων, θάρρους, έως αυτοτραυματισμού (όπως σκάλισμα με λεπίδα στο δέρμα της κοιλιάς αρχικά γράμματα του ονόματος κάποιου ή «Ο αριθμός του διαβόλου», 666).

 Ανησυχία για παιδιά και εφήβους

Η πρόκληση αυτή στοχεύει κυρίως παιδιά και εφήβους, των οποίων το συναισθηματικό και κέντρο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί πλήρως για να παίρνει σωστές αποφάσεις.

Επομένως, ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους νεότερους χρήστες, αλλά και για πιο ευάλωτους ενήλικες, οι οποίοι μπορούν να πέσουν σε αυτές τις «παγίδες».

Ειδικά εν μέσω πανδημίας είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο να καταλήξουμε σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης, εθισμού, αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας.

Πηγή: Csii.gr

Exit mobile version