Μήπως πρέπει να σταματήσεις να τα καταναλώνεις;
Το πρήξιμο είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας και κανένας δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό. Οπότε εάν έχεις googl-άρει αρκετές φορές «γιατί είμαι τόσο πρησμένη;» δεν είσαι μόνη και δεν είσαι η μόνη.
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές γι’ αυτό το θέμα, για τους λόγους που προκαλείται, από πού προκαλείται, τι μπορείς να κάνεις κ.ο.κ.
Υπάρχουν λοιπόν εκτός από τις τροφές και κάποια ροφήματα, τα οποία σε πρήζουν κρυφά και δεν το καταλαβαίνεις.
Μπορείς να φανταστείς ποια είναι αυτά όμως; Αν όχι, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω.
Πρώτος και καλύτερος ο καφές
Ζητάμε συγνώμη, αλλά αυτή η είδηση ίσως σε στεναχωρήσει. Ο καφές είναι μια σημαντική αιτία πρηξίματος. Ενθαρρύνει την κίνηση του παχέος εντέρου και οι επιδράσεις του σε αυτό συγκρίνονται με εκείνες ενός γεύματος 1000 θερμίδων.
Ανθρακούχα ροφήματα: Σύμφωνα με τους ειδικούς υγείας οποιοδήποτε ανθρακούχο ποτό (ναι ακόμη και η σόδα) μπορεί να σε φουσκώσει. Οι φυσαλίδες στα αεριούχα ποτά είναι στην πραγματικότητα αέριο, το οποίο μπορεί να παγιδευτεί στο στομάχι σου και να σε κάνει να νιώσετε σαν να έχεις πιει ένα μπουκάλι ήλιο.
Χυμός μήλου: Τα μήλα περιέχουν σορβιτόλη, η οποία έχει συνδεθεί με τη διάρροια, τα αέρια και το φούσκωμα. Ορισμένοι χυμοί μήλου μπορούν επίσης να περιέχουν επίσης χημική σορβιτόλη, την οποία το έντερο έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα να απορροφήσει.
Οτιδήποτε με καλαμάκι: Οποιοδήποτε ποτό μπορεί να μετατραπεί σε αιτία πρηξίματος, αν χρησιμοποιείς καλαμάκι. Αυτό σημαίνει πως απορροφάς επιπλέον αέρα στο στομάχι σου, που θα μπορούσες να αποφύγεις εάν έπινες απλώς από την κορυφή του ποτηριού.
Αλκοόλ: Το υπερβολικό αλκοόλ προκαλεί διάσπαση στην φυσική προστατευτική επένδυση του στομάχου και οδηγεί σε γαστρίτιδα, μια φλεγμονή αυτής της επένδυσης. Επιπλέον, εάν συνδυάζεις το αλκοόλ με σόδα, τότε το κάνεις ακόμη χειρότερο για το στομάχι σου.
Γάλα: Η δυσανεξία στη λακτόζη συμβαίνει όταν οι άνθρωποι είναι ελλιπείς στη λακτάση, ένα ένζυμο που διασπά τη ζάχαρη στο γάλα. Έτσι, όταν η λακτόζη ταξιδεύει μέσω του πεπτικού σου συστήματος χωρίς να σπάσει, τραβά νερό από το έντερο, το οποίο προκαλεί αέρια, φούσκωμα και οδυνηρή ταλαιπωρία. Και δεν το θες έτσι δεν είναι;
Πηγή: giatros-in.gr