Ασύλληπτο περιστατικό στο Πήλιο: Ψαράς έπιασε με τα δίχτυα του δύτη χωρίς τις αισθήσεις του και τον ξαναπέταξε μέσα!

Ασύλληπτο περιστατικό σημειώθηκε στο Πήλιο, όταν ψαράς εντόπισε δύτη στα δίχτυα του, τον οποίο, χωρίς να ειδοποιήσει τις αρχές, έριξε πίσω στη θάλασσα. Το περιστατικό οδήγησε στην απώλεια της ζωής του δύτη, ενώ ο ψαράς καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Δικαστική Καταδίκη για Αμέλεια

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εξέδωσε την καταδίκη του 55χρονου ψαρά για την παράλειψη να αναφέρει την ανεύρεση νεκρού και για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ο ψαράς βρήκε έναν αναίσθητο δύτη μπλεγμένο στα δίχτυα του και, αντί να ειδοποιήσει τις αρχές, τον έριξε ξανά στη θάλασσα. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, η οποία δόθηκε με αναστολή λόγω της κατηγορίας για αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο του 74χρονου.

Περιγραφή του Περιστατικού

Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου 2021, στην περιοχή Ξυνόβρυση του Πηλίου. Ο ψαράς, καθώς μάζευε τα δίχτυα του, ανέσυρε το σώμα του 74χρονου δύτη που δεν είχε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τις αναφορές του Λιμενικού Βόλου, αντί να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές, αποφάσισε να επιστρέψει το σώμα στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι δεν ειδοποίησε το Λιμενικό και ότι έριξε ξανά το σώμα του δύτη στο νερό. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον θάνατό του και ότι δεν γνώριζε τον ίδιο τον άντρα.

Ανακοινώσεις και Δράσεις των Αρχών

Η αναφορά του περιστατικού από το Λιμενικό Βόλου ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος ψαράς ανέσυρε στα δίχτυα του τον άτυχο 74χρονο και τον επέστρεψε στη θάλασσα, χωρίς να ενημερώσει τις Αρχές». Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου επιβεβαιώνεται η σύλληψη του 52χρονου τότε κατηγορούμενου στην παραλία Μελανή του Πηλίου για μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού, βάσει του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα.

Η Έρευνα για τον Εντοπισμό του Δύτη

Ο άτυχος άντρας, 74 ετών και συνταξιούχος τραπεζικός, είχε φύγει από το σπίτι του στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 για ψαροντούφεκο και δεν επέστρεψε. Το πρωί της Κυριακής, 12 Σεπτεμβρίου, συγγενείς του δήλωσαν την εξαφάνισή του, ενώ ο γιος του εντόπισε το αυτοκίνητό του στην παραλία Μελανή και ειδοποίησε τις αρχές. Ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση, με δύο σκάφη από τη Σκιάθο και τον Βόλο, καθώς και περιπολικό με ιδιώτη δύτη, τα οποία διενεργούσαν έρευνες στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας προβολείς, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Τελικά, ο δύτης βρέθηκε το πρωί, βυθισμένος κοντά σε βράχο, περίπου πέντε μέτρα από την ακτή και σε μικρό βάθος. Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή, καταλήγοντας στην απόφαση βάσει της σοβαρότητας της αμέλειας που οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα.






Exit mobile version