Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας έχασε τη δικαστική μάχη στον Αρειο Πάγο για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του μοντέλου Γωγώς Φαρμάκη, τον Νοέμβριο του 2011, μέσα στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο και έτσι παραμένει η ποινή που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (ΜΟΕ Αθηνών).
Την ίδια στιγμή εκκρεμεί η εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο επιχειρηματίας, που είναι αυτή της συμμορίας των Ρομά που είχαν ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα με τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με την εκκρεμή δικογραφία, ο επιχειρηματίας λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Ρομά, οι οποίοι μετά τις κλοπές φέρεται να του έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός να εκτιμούσε την αξία τους. Για την υπόθεση αυτή είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Νοέμβριο του 2016 και έναν χρόνο μετά, τον Δεκέμβριο του 2017, αποφυλακίστηκε από το ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί. Αποφυλακίστηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει και της εγγύησης των 20.000 ευρώ.
Τώρα, στην αρεοπαγιτική απόφαση περιγράφονται λεπτό προς λεπτό οι ώρες της 4ης Νοεμβρίου του 2011, τότε που πυροβολήθηκε η Γωγώ Φαρμάκη λίγο μετά αφότου είχε γυρίσει από το στούντιο όπου είχε βρεθεί για τα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ.
Παράλληλα, όμως, στη δικαστική απόφαση διατυπώνονται ενστάσεις ως προς την αλλαγή των καταθέσεών της. Ο επιχειρηματίας και η Ολγα Φαρμάκη διατηρούσαν «από το έτος 2008 ερωτικό δεσμό με έντονες διακυμάνσεις χωρισμών και επανασυνδέσεων». Η Ολγα «από το καλοκαίρι του 2011 διέμενε στο ίδιο σπίτι με την αδελφή της Γωγώ, και συγκεκριμένα σε μια μεζονέτα».
Το μοιραίο εκείνο βράδυ η Ολγα είχε τηλεφωνηθεί με τον αδελφό της Κώστα στον οποίο ανέφερε ότι «για άλλη μία φορά είχε τσακωθεί» με τον επιχειρηματία.
Τα δύο αδέλφια πήγαν μαζί στο σπίτι του Αλέξανδρου Αγγλούπα για να πάρει η Ολγα κάποια προσωπικά της αντικείμενα που είχε αφήσει εκεί. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας τηλεφωνούσε στις δύο αδελφές και έστελνε μηνύματα, χωρίς όμως ανταπόκριση. Τα ξημερώματα, περίπου στις 5.30, ο επιχειρηματίας πήγε στο σπίτι των αδελφών «και άρχισε να χτυπά αδιακρίτως τα κουδούνια της κεντρικής εισόδου και λόγω της φασαρίας που προκλήθηκε του επέτρεψαν την είσοδο».
Η Γωγώ «με το σκυλί της αγκαλιά βρισκόταν στον χώρο της κρεβατοκάμαρας, ο οποίος ήταν ξεχωριστός και σε άλλον όροφο (επίπεδο) από τον κύριο χώρο, ενώ η Ολγα τού άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος που βρισκόταν στον κάτω όροφο». Ο επιχειρηματίας «αρχικά ζήτησε από την Ολγα με ιδιαίτερη ένταση και φωνές να του δώσει το σκυλί και εκείνη ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόταν η αδελφή της και της πρότεινε να δώσει το σκυλί για να φύγει». Η Γωγώ αρνήθηκε και της είπε ότι θα του το έδινε σε μία εβδομάδα, οπότε θα αναχωρούσε στο εξωτερικό (Αμερική).
Η Ολγα κατέβηκε κάτω και ο επιχειρηματίας εκνευρισμένος από την απάντηση έσπασε κάποια αντικείμενα, ενώ η Γωγώ «τρομοκρατημένη κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα, έκατσε στη γωνία στο προσκεφάλι του κρεβατιού και μαζεύτηκε σαν κουβάρι (σε εμβρυακή στάση) και με το κεφάλι σκυμμένο».
Αμέσως, ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα ενώ πίσω του ακολουθούσε η Ολγα. «Μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και ζήτησε από τη Γωγώ να του δώσει το σκυλί και όταν η τελευταία αρνήθηκε εκείνος από απόσταση 1-1,5 μέτρου πυροβόλησε προς το μέρος της, στο κέντρο του σώματός της (σ.σ.: είχε μαζί του ένα 45άρι Colt Defender)». Η Γωγώ «δεν κατάλαβε αμέσως τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι της είδε τον κατηγορούμενο να κρατά ένα όπλο και είδε αίματα στην περιοχή της κοιλιάς».
Βλέποντας η Ολγα «τι είχε συμβεί άρχισε να βρίζει τον επιχειρηματία και να φωνάζει ζητώντας του να μεταφέρουν την αδελφή της στο νοσοκομείο, όπως και έγινε, με το αυτοκίνητο του επιχειρηματία». Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι «είχε πληγεί στην αριστερή μηροβουβωνική χώρα».
Στη δίκη στο δικαστήριο η Γωγώ άλλαξε τις αρχικές καταθέσεις της κάνοντας λόγο για ατύχημα. Το ΜΟΕ Αθηνών έκρινε ότι ο επιχειρηματίας «έχοντας πλήρη αντίληψη και συνείδηση ότι με τον πυροβολισμό αυτό μπορεί να επέλθει ο θάνατος της Γωγώς αποδέχτηκε το αποτέλεσμα αυτό, ενώ αντίθετα δεν αποδείχτηκε ο ισχυρισμός του ότι ο τραυματισμός της οφειλόταν σε τυχαία εκπυρσοκρότηση του όπλου». Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών με τριετή αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οπλοχρησία. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10,5 ετών με αναστολή.
Μάλιστα, στην αρεοπαγιτική απόφαση επισημαίνεται ότι η κατάθεση της Γωγώς ενώπιον του δικαστηρίου έρχεται «σε αντίθεση με τα όσα είχε καταθέσει στις 5/12/2011, 2/3/2012 και 5/5/2012 και η τελευταία δεν μπόρεσε επαρκώς να εξηγήσει τις διαφορετικές καταθέσεις της». Το Ε’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο επιχειρηματίας, όπως και το αίτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, και τελικά επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.