Τα λάθη που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας την «καίνε» για τη δολοφονία του κοριτσιού: από τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.
Η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες αλλά χωρίς να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη, γιατί δεν υπήρχαν τότε υποψίες.
Έχοντας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο.
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Δημήτρης Γαλεντέρης.
Όπως εξηγεί, «η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό».
Περίμενε την «κλειστή εφημερία» η Ρούλα Πισπιρίγκου
«Την 29η Ιανουαρίου 2002, ημέρα Σάββατο, το νοσοκομείο μας δεν εφημέρευε. Ήταν αυτό που λέμε οι γιατροί “κλειστοί εφημερίδα”. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε νέες εισαγωγές ασθενών», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παιδίατρος του Αγλαΐα Κυριακού.
«Σαφές τις ημέρες που δεν εφημερεύουμε, ο κόσμος, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, είναι πολύ λιγότερος. Αυτό αφορά και συνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όταν είναι “κλειστή εφημερία” και Σαββατοκύριακο, ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ακόμη λιγότερος», αναφέρει.
Η κατηγορουμένη είναι καλά «διαβασμένη». Από τις 11 Ιανουαρίου χωρίς λόγο αναζητά φάρμακα και ουσίες στο διαδίκτυο, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Επιμένει πολύ για εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο: πρώτα στο Ρίο και μετά στο Αγλαΐα Κυριακού. Έχει ήδη, σύμφωνα με τις αρχές, την κεταμίνη στα χέρια της και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τη χορηγήσει.
Οι αρχές υποψιάζονται ότι χορηγούσε κεταμίνη στο παιδί από τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας στο Αγλαΐα Κυριακού.
Αιματολογικός έλεγχος γινόταν, αλλά όχι για αυτή την δολοφονική ουσία.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αδιαφορούσε για ένα δεύτερο φάρμακο που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, αλλά πανικοβλήθηκε όταν ανακάλυψε την τελευταία ημέρα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ότι στο παιδί δόθηκε φαινοβαρβιτάλη. Είναι το φάρμακο που αδρανοποιούσε την κεταμίνη.