Τραγωδία στα Τέμπη: Μία κάποια μικρή δικαίωση νιώθουν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών από τις νέες 5 ποινικές διώξεις σε βάρος διευθυντικών στελεχών του ΟΣΕ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολναρά για τη σελίδα thesstoday.gr.
Συγκεκριμένα ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη, ένα από τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη, συγκλόνισε λέγοντας «από σήμερα θα μπορώ να πηγαίνω στο μνήμα του παιδιού μου με ψηλά το κεφάλι».
Ο Δημήτρης Ασλανίδης βρήκε τραγικό θάνατο καθώς επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του άτυχου νέου τονίζει χαρακτηριστικά:«Ευτυχώς, ξεκινάει η δικαίωση. Μετά τις ενέργειες που έκανε και ο Σύλλογος και τη μήνυση που κατέθεσε να γίνει και άρση ασυλίας κάποιων προσώπων και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «από σήμερα και από τη μέρα της μήνυσης θα πάω στο μνήμα του Δημήτρη με ψηλά το κεφάλι. Θα μπορώ να τον αντικρίσω με ψηλά το κεφάλι».
Σύμφωνα με τον κ. Ασλανίδη αυτό που επιθυμούν οι συγγενής των θυμάτων είναι «να μπουν στη φυλακή όσο περισσότεροι υπεύθυνοι γίνεται», ενώ τόνισε πως «δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν έχουν συλλάβει τη διευθύντρια της ΕΑΣ που επέτρεπε να πηγαίνουν τα τρένα χωρίς σήματα ασφαλείας». Ακόμα τονίζει πως «Η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα που αφορούσε ανθρώπινο λάθος»
Τα όσα λέει ο συνήγορος του Συλλόγου
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, συνήγορος του Συλλόγου και πατέρας τραυματία ανέφερε από πλευράς του:
«Αυτό που κατάφερα να πληροφορηθώ και μάλιστα σήμερα είχαμε σκοπό με μέλη της Διοίκησης του Σωματείου να επισκεφθούμε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών αλλά και τον ορισθέντα ανακριτή, να δηλώσουμε τον προβληματισμό μας για την καθυστέρηση στην άσκηση των ποινικών διώξεων κατά στελεχών και κυρίως διευθυντικών αλλά και νομίμων εκπροσώπων των εταιρειών».
Σύμφωνα με το κ. Ηλιόπουλο, έγινε αναφορά στο σχετικό υπόμνημα πως δεν είναι δυνατόν τρεις μήνες μετά την τραγωδία να μην γνωρίζουμε την αιτία της έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στα μισά περίπου θύματα.
«Οι ποινικές διώξεις για πρώτη φορά αφορούν κακουργηματικές πράξεις και αναφέρονται σε διευθυντικά στελέχη που είχαν σχέση με τη συντήρηση των συστημάτων υποδομής», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η δικαιοσύνη φαίνεται να ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα που αφορούσε σε ανθρώπινο λάθος και αναφέρεται πλέον σε πολλαπλές ευθύνες».