Ανετράπη λεωφορείο που μετέφερε μαθητές

Σοβαρό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Ανατροπή λεωφορείου που μετέφερε μαθητές

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στα Καλάβρυτα το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε μαθητές ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα. Το συμβάν προκάλεσε μεγάλη ανησυχία, καθώς το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα, εκτροχιάστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγα λεπτά μετά τη Βλασία, κοντά στο χωριό Μάνεσι.

Συνθήκες του ατυχήματος

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, το λεωφορείο κατευθυνόταν προς τα Καλάβρυτα, όταν ξαφνικά εξετράπη από την πορεία του και κατέληξε σε μια χαράδρα μικρού βάθους. Παρά το σοβαρό της κατάστασης, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς. Οι συνθήκες που οδήγησαν στην ανατροπή παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ οι αρμόδιες αρχές ερευνούν την υπόθεση για να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

«Πήγε να ελέγξει το καλοριφέρ…»

Την ίδια στιγμή, πολλά, όμως, είναι τα ερωτήματα που εγείρονται σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στην ανατροπή του οχήματος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, «ο οδηγός δεν έτρεχε, ούτε είχε υγρασία ο δρόμος. Από ότι έμαθα, ό ίδιος προσπάθησε να ρυθμίσει την θερμοκρασία στο καλοριφέρ με αποτέλεσμα αποσπαστεί η προσοχή του. Έτσι, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και “πλάγιασε” στο χαντάκι. Ο δρόμος εκεί είναι κατηφορικός και θέλει λίγη περισσότερη προσοχή».

Μαθητές και εκπαιδευτικοί οι επιβάτες του λεωφορείου

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 15 άτομα, μεταξύ των οποίων 6 μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι επιβάτες που κατευθύνονταν στα Καλάβρυτα. Παρά τη σοβαρότητα του ατυχήματος, οι επιβάτες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια ο ένας του άλλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, και κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο έφτασαν γρήγορα αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ώστε να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους επιβαίνοντες και να διασφαλίσουν ότι δεν υπήρχαν κίνδυνοι από το συμβάν.

Μεταφορά των μαθητών

Όλοι οι επιβαίνοντες βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήδη επικοινώνησαν με τους οικείους τους λέγοντάς τους πως “είναι καλα”, βέβαια οι περισσότεροι είχαν υποστεί σοκ από το ατύχημα.

Άμεσα, ένα άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ κατέφθασε στο σημείο για να παραλάβει τους μαθητές και τους υπόλοιπους επιβάτες, μεταφέροντάς τους στα Καλάβρυτα. Εκεί, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να βεβαιωθούν οι γιατροί ότι δεν υπήρχαν τραυματισμοί ή άλλες επιπτώσεις από την ανατροπή.

Η γρήγορη ανταπόκριση των αρχών και η συνεργασία των επιβατών φαίνεται πως απέτρεψαν τα χειρότερα, ενώ η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις, αναμένοντας περαιτέρω πληροφορίες για το ατύχημα και τα αίτια που το προκάλεσαν.

Exit mobile version