Απίστευτο: Εξερράγη το κινητό της την ώρα που κοιμόταν και την σκóτωσε

Κινητό Τηλέφωνο

Μια τραγική ιστορία από το Καζακστάν έρχεται να υπενθυμίσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την απρόσεκτη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, ειδικά κατά τη φόρτισή τους. Η 14χρονη Alua Asetkyzy Abzalbek έχασε τη ζωή της όταν το κινητό της εξερράγη δίπλα στο κεφάλι της, ενώ κοιμόταν ακούγοντας μουσική.

Ακούγοντας μουσική στον ύπνο της

Όπως πολλοί έφηβοι, η Alua συνήθιζε να κοιμάται με τα ακουστικά του κινητού της, ακούγοντας μουσική. Εκείνο το βράδυ, για να μην εξαντληθεί η μπαταρία, άφησε το κινητό της να φορτίζει ενώ κοιμόταν. Το πρωί, όμως, οι γονείς της βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια φρικτή ανακάλυψη: το κινητό είχε εκραγεί και την είχε σκοτώσει.

 

 

 

Η μοιραία υπερθέρμανση

Παρόλο που δεν έχει αποκαλυφθεί η μάρκα του κινητού, οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η νεαρή κοπέλα είχε υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, με τους γιατρούς να πιστεύουν ότι ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Η ανάλυση του περιστατικού από ειδικούς δείχνει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από υπερθέρμανση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Η τραγωδία στο χωριό

Οι γονείς της, σοκαρισμένοι από το θέαμα, κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Όμως, όταν έφτασαν οι τραυματιοφορείς στο χωριό της οικογένειας στο Καζακστάν, ήταν πλέον αργά για την 14χρονη. Ο θάνατος είχε ήδη επέλθει από τα βαριά τραύματα που προκάλεσε η έκρηξη.

Το τοπικό ιατροδικαστικό πόρισμα επιβεβαίωσε ότι η μπαταρία του κινητού υπερθερμάνθηκε και εξερράγη νωρίς το πρωί, ενώ η συσκευή ήταν ακόμα στη φόρτιση. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει η συνεχιζόμενη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη φόρτιση, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι κοντά στο σώμα, και υπογραμμίζουν τη σημασία της σωστής χρήσης τους.

Exit mobile version