Απίστευτη Μαρία Στρατουδάκη – Έγραψε ιστορία με 3 χρυσά στο Πανευρωπαϊκό νεανίδων

Πανευρωπαϊκό

Η Μαρία Στρατουδάκη, η 16χρονη πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, έκλεψε την παράσταση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων στην Πολωνία, κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια και καταρρίπτοντας το ευρωπαϊκό ρεκόρ στο επολέ ζετέ στην κατηγορία των 49 κιλών.

Η απόλυτη πρωταθλήτρια της Ευρώπης

Η αθλήτρια από τον Κρατερό Χανίων κατάφερε να κυριαρχήσει απόλυτα, ανεβαίνοντας τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στο αγώνισμα του επολέ ζετέ, η Μαρία έκανε ευρωπαϊκό ρεκόρ με 96 κιλά, σημειώνοντας μια μοναδική επιτυχία για το ελληνικό άθλημα. Στην κατηγορία της, κανείς άλλος δεν μπορούσε να την αμφισβητήσει, καθώς συγκέντρωσε συνολικά 169 κιλά, αφήνοντας πίσω τη Βρετανίδα αθλήτρια Ρόμπερτς κατά 16 κιλά και την τρίτη, Λαγκάνα – Καμιλέρι από τη Μάλτα, με διαφορά 21 κιλών.

Η πορεία της στα αγωνίσματα

Στο αρασέ, η Μαρία ξεκίνησε με μια μικρή αποτυχία στην πρώτη της προσπάθεια στα 70 κιλά, την οποία όμως διόρθωσε στη δεύτερη, σηκώνοντας τελικά 73 κιλά και εξασφαλίζοντας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Όσον αφορά το επολέ ζετέ, η Μαρία έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή, σηκώνοντας 87 κιλά στην πρώτη της προσπάθεια. Αν και δεν κατάφερε να σηκώσει τα 92 κιλά, στη συνέχεια κατόρθωσε να σηκώσει τα 96 κιλά στην τελευταία της προσπάθεια, πετυχαίνοντας το νέο ρεκόρ Ευρώπης για τις νεάνιδες στην κατηγορία των 49 κιλών και προσθέτοντας δύο ακόμη χρυσά μετάλλια στη συλλογή της.

Το νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ

Το προηγούμενο ευρωπαϊκό ρεκόρ στο επολέ ζετέ κρατούσε η Λουτσία Μπορέγκο Γκονζάλες με 95 κιλά, από μόλις έναν μήνα πριν. Η Μαρία Στρατουδάκη, με το εντυπωσιακό της 96 κιλών, έθεσε νέα πρότυπα στο άθλημα και απέδειξε πως το μέλλον της φαίνεται λαμπρό στον χώρο της άρσης βαρών.

Συγχαρητήρια από την ΕΟΑΒ

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Θεανώ Ζαγκλιβέρη, συνεχάρη θερμά την αθλήτρια, εκφράζοντας τη χαρά και την υπερηφάνεια της για την επιτυχία της Μαρίας. «Θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου την υπέροχη Μαρία Στρατουδάκη για τα εκπληκτικά κατορθώματα της. Η χαρά και η υπερηφάνεια που μας χάρισε δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Η ελληνική άρση βαρών ξαναζεί μοναδικές στιγμές και είμαι σίγουρη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της αλλά και στην οικογένειά της».

Exit mobile version