Απάτη: Ερωτεύτηκε μέσω Facebook, παράτησε άνδρα και παιδί, αλλά της έφαγε 95.000 ευρώ και εξαφανίστηκε

Απάτη

Έρωτας στο Facebook: Από την Αγάπη στην Απάτη

Η απάτη μέσω του διαδικτύου είναι μια πραγματικότητα που μπορεί να συμβεί στον καθένα, όπως αποδεικνύει η τραγική ιστορία μιας γυναίκας από το Μάντσεστερ. Ακολουθώντας την καρδιά της, κατέληξε να χάσει 95.000 ευρώ και να βρεθεί σε αδιέξοδο.

Η μοιραία γνωριμία & η εξαπάτηση

Η Σάρον Μπάλμερ, ζώντας ήσυχα στο Μάντσεστερ, απολάμβανε τις βραδινές ώρες στο Facebook, όταν το σπίτι ήταν ήσυχο και η οικογένειά της κοιμόταν. Μια νύχτα, έλαβε ένα αίτημα φιλίας από έναν άνδρα με το όνομα Μέρφι Τάουνσεντ. Δέχτηκε το αίτημα και ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του. Οι φωτογραφίες του Μέρφι φαίνονταν αληθινές, αλλά στην πραγματικότητα ανήκαν στον Λετονό Υπουργό Άμυνας, Άρτις Πάμπρικς.

Ο Μέρφι υποστήριζε πως ήταν υψηλόβαθμος στρατιωτικός στη Συρία, αντιμετωπίζοντας οικονομικές δυσκολίες και επικίνδυνες συνθήκες. Η Σάρον, νιώθοντας συμπόνια και έλξη, αποφάσισε να τον βοηθήσει οικονομικά. Ο Μέρφι την έπεισε ότι η μόνη ελπίδα για να συναντηθούν ήταν η χρηματική υποστήριξη για διάφορα έξοδα, όπως εισιτήρια και ιατρικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο, η Σάρον του έστειλε συνολικά 80.000 λίρες, δηλαδή 95.000 ευρώ.

Αποκάλυψη και Απόγνωση

Καθώς ο καιρός περνούσε, η Σάρον αποφάσισε να αποκαλύψει στον σύζυγό της τη νέα της σχέση και τον άφησε, παίρνοντας το ρίσκο να ζήσει μόνη. Όταν τα χρήματα τελείωσαν, δανείστηκε άλλες 44.000 ευρώ για να συνεχίσει να υποστηρίζει τον Μέρφι. Ωστόσο, μια μέρα, ο Μέρφι εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος. Η Σάρον προσπαθούσε απεγνωσμένα να τον βρει, αλλά χωρίς επιτυχία.

Αναζητώντας απαντήσεις, η Σάρον επικοινώνησε με την αμερικανική βάση που υποτίθεται ότι υπηρετούσε ο Μέρφι και ανακάλυψε ότι κανένας με αυτό το όνομα δεν υπήρχε εκεί. Η αλήθεια την συντάραξε. Ο άνδρας που είχε ερωτευτεί και βοηθήσει δεν υπήρχε στην πραγματικότητα.

Μια προειδοποίηση για όλους

Αποφασισμένη να προστατεύσει άλλες γυναίκες από παρόμοιες απάτες, η Σάρον δημοσιοποίησε την ιστορία της. Ο Λετονός Υπουργός Άμυνας, του οποίου οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν στο ψεύτικο προφίλ, προειδοποίησε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 100 ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο με τις φωτογραφίες του. Η ιστορία της Σάρον Μπάλμερ είναι ένα παράδειγμα των κινδύνων που ελλοχεύουν στις διαδικτυακές γνωριμίες.

Exit mobile version