Αντώνης Σρόιτερ: «Αυτοί που δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους, το πληρώνουν στην πορεία – Η κόρη μου θα βρει αγόρι μετά τα 40»

Αντώνης Σρόιτερ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ έδωσε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή «Super Κατερίνα», όπου μίλησε για την πρεμιέρα της «Αυτοψίας», για τις συνεντεύξεις που ονειρεύεται να κάνει, αλλά και για την οικογενειακή του ζωή. Μέσα από την κουβέντα με την Κατερίνα Καινούργιου, μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον ρόλο του ως γονέας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο μεγάλωμα των παιδιών του.

Η προσπάθεια να είσαι καλός γονιός

Ο Αντώνης Σρόιτερ παραδέχθηκε ότι το να είσαι τέλειος γονιός είναι ένας στόχος που κανείς δεν μπορεί να φτάσει, καθώς όπως ανέφερε «τέλειος γονέας δεν υπάρχει». Ωστόσο, τόνισε πως όλοι προσπαθούν για το καλύτερο για τα παιδιά τους και πως, παρόλο που υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι γονείς, ο καθένας αγαπά τα παιδιά του με τον δικό του τρόπο. Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά: «Προφανώς υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι γονείς, αλλά δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να τα κάνει όλα τέλεια. Προσπαθείς για το καλύτερο. Όλοι αγαπούν τα παιδιά τους. Άλλοι δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Η ανάγκη για καθοδήγηση και αυστηρότητα

Συνεχίζοντας τη συζήτηση για την ανατροφή των παιδιών, ο δημοσιογράφος τόνισε τη σημασία της αυστηρότητας στη διαπαιδαγώγηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπερβολική χαλαρότητα μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες αργότερα στη ζωή. Όπως ανέφερε: «Νομίζω ότι χρειάζεται να είσαι αυστηρός γιατί αν είσαι: κάνε ό,τι θες στη ζωή σου και πέρνα στα 18 να κάνουμε ένα λογαριασμό του τι έκανες, δεν θα είναι καλό το αποτέλεσμα». Με αυτή τη δήλωση, υπογράμμισε την αξία της γονικής εμπλοκής στη ζωή των παιδιών και πώς η αδιαφορία μπορεί να έχει αντίκτυπο: «Νομίζω ότι αυτοί που δεν ασχολούνται με τα παιδιά τους, το πληρώνουν στην πορεία».

Ο ρόλος του χιούμορ στην οικογένεια

Ακόμα και όταν αναφερόταν σε πιο σοβαρά θέματα, ο Αντώνης Σρόιτερ δεν έχασε το χιούμορ του. Μιλώντας για την κόρη του, αστειεύτηκε λέγοντας ότι «Η κόρη μου θα βρει αγόρι μετά τα 40», δείχνοντας έτσι την προστατευτική του στάση, αλλά και την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ορισμένες οικογενειακές καταστάσεις.

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος μοιράστηκε ανοιχτά τις σκέψεις του για τις δυσκολίες και τις χαρές της γονεϊκότητας, ενώ παράλληλα έδωσε μια γεύση από το πώς αντιμετωπίζει την ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογενειακή του ζωή.

Exit mobile version