Αντί για γλέντι, κηδεία: Βρεφάκι 2 μηνών «έσβησε» λίγο μετά την βάπτισή του

Ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ και λύπη σημειώθηκε πρόσφατα στη Ρουμανία, όπου ένα βρέφος δύο μηνών απεβίωσε λίγο μετά την τελετή βάπτισής του. Η οικογένεια που προετοίμαζε τη χαρά του μυστηρίου βρέθηκε αντιμέτωπη με την απώλεια, και οι συνθήκες του θανάτου του μωρού εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των διαδικασιών που ακολουθούνται στις βαπτίσεις.

Η τραγική κατάληξη και οι λεπτομέρειες του περιστατικού

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της βάπτισης, όταν ο ιερέας βύθισε το μωρό στο νερό, ακολουθώντας το καθιερωμένο τελετουργικό. Σύμφωνα με τον πατέρα του βρέφους, η ενέργεια αυτή οδήγησε το παιδί να καταπιεί νερό, με τους γιατρούς να εντοπίζουν τελικά 110 ml νερού στα πνευμόνια του παιδιού. Το βρέφος υπέστη καρδιακή προσβολή εντός της εκκλησίας και, παρά τις άμεσες προσπάθειες, χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου επιβεβαίωσε το γεγονός, αναφέροντας: «Ένα βρέφος ενάμιση μηνός υπέστη καρδιακή προσβολή στην εκκλησία μετά τη βάπτισή του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε στην εντατική διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση».

Ο ρόλος της Εκκλησίας και η δήλωση του αρχιερέα

Ο αρχιερέας της περιοχής επιβεβαίωσε πως η βάπτιση έγινε με τη μέθοδο της τριπλής εμβάπτισης, η οποία είναι παραδοσιακή διαδικασία που επιτάσσει η Εκκλησία. Υποστήριξε ότι το μυστήριο τελέστηκε σύμφωνα με τους κανόνες και ότι ο ιερέας που το ανέλαβε ακολούθησε το καθιερωμένο τελετουργικό.

Σε συνομιλία που είχε με τον ιερέα, ο αρχιερέας ανέφερε ότι το βρέφος έκλαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της βάπτισης και συνέχισε να κλαίει ακόμη και αφού βγήκε από την κολυμπήθρα. Ο πατέρας του μωρού, ωστόσο, εκφράζει διαφορετική άποψη, κατηγορώντας τον ιερέα ότι προχώρησε στην πλήρη εμβάπτιση παρά το γεγονός ότι το βρέφος φαινόταν τρομαγμένο και αντιδρούσε. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Αν το βλέπεις να κλαίει με ανοιχτό το στόμα, δεν το βουτάς στο νερό».

Ενέργειες από τις αρχές και σκέψεις για αλλαγές

Η είδηση του τραγικού θανάτου προκάλεσε άμεση παρέμβαση από τις αρχές, με την αστυνομία και τον εισαγγελέα να αναλαμβάνουν έρευνα και να διαμορφώνουν δικογραφία για ανθρωποκτονία. Παράλληλα, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας ζήτησε διεξοδική διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στο περιστατικό.

Η μητρόπολη της περιοχής εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τις οδηγίες για τη διαδικασία της βάπτισης, προκειμένου να μειωθούν οι κίνδυνοι και να αποτραπούν αντίστοιχα τραγικά γεγονότα στο μέλλον. Εκπρόσωπος της μητρόπολης δήλωσε πως η διαδικασία της βάπτισης θα μπορούσε να περιλαμβάνει ρίψη νερού στο κεφάλι και την πλάτη του βρέφους, αντί για πλήρη εμβάπτιση, με στόχο την ασφάλεια των παιδιών κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

Το τραγικό αυτό γεγονός ανοίγει ξανά τη συζήτηση για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των βρεφών στις τελετές βαπτίσεων, με την Εκκλησία και τις αρχές να εξετάζουν τρόπους για να προληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Exit mobile version