Με ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική φόρτιση εμφανίστηκε ο Αντώνης Κανάκης στο αποψινό επεισόδιο του *Ράδιο Αρβύλα*. Αφορμή για την ένταση στάθηκαν οι δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος επαίνεσε την ποινή που επέβαλε δικαστής σε έναν 19χρονο για γκράφιτι στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση προκάλεσε την αγανάκτηση του παρουσιαστή, ο οποίος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τα θέματα που καλείται να σχολιάσει στη διάρκεια της εκπομπής.
Ο Αντώνης Κανάκης για την …ψυχική επιβάρυνση
«Τι είναι όλα αυτά που πρέπει να ασχοληθούμε;» διερωτήθηκε ο Αντώνης Κανάκης, ξεκινώντας με μια ειλικρινή παραδοχή: «Είναι από τις στιγμές που δεν μου αρέσει αυτή η εκπομπή. Το λέω κυρίες και κύριοι, με λένε Αντώνη και δεν μου αρέσει αυτή η εκπομπή που κάνουμε. Ξέρετε γιατί; Γιατί πρέπει να ασχολούμαστε με όλα αυτά.»
Η αγανάκτηση του παρουσιαστή δεν περιορίστηκε μόνο στο περιεχόμενο των θεμάτων αλλά επεκτάθηκε στη συναισθηματική του κόπωση. Ο ίδιος συνέχισε:
«Δεν μπορώ άλλο. Το σώμα μου αντέχει, ο εγκέφαλός μου αντέχει, η ψυχή μου δεν αντέχει άλλο. Ο ανώτερός μου εαυτός αντέχει.»
Έντονος σχολιασμός για τις κοινωνικές αντιδράσεις
Η τοποθέτηση του Αντώνη Κανάκη αποτελεί μια ένδειξη της γενικότερης κούρασης που φαίνεται να νιώθει με τα θέματα της επικαιρότητας. Μέσα από την εκπομπή, πολλές φορές καλείται να θίξει ζητήματα που, όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, «πληγώνουν» τον ίδιο και τους συνεργάτες του, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που συχνά προκαλούν θυμό, θλίψη ή αίσθημα αδιέξοδου.
Η ένταση του «Ράδιο Αρβύλα»
Το Ράδιο Αρβύλα, εδώ και χρόνια, φημίζεται για την καυστική του σάτιρα και τον άμεσο σχολιασμό της επικαιρότητας. Παράλληλα, όμως, αυτή η συνεχής επαφή με δύσκολα κοινωνικά ζητήματα φαίνεται πως ασκεί πίεση στους συντελεστές της εκπομπής. Ο Αντώνης Κανάκης, ως βασικός παρουσιαστής, έχει πολλές φορές μιλήσει για τη δυσκολία της διαχείρισης αρνητικών ειδήσεων, ιδιαίτερα όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με τις προσωπικές του αξίες και την οπτική του για τον κόσμο.
Το ξέσπασμά του στο συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν, ίσως, μια υπενθύμιση πως πίσω από τη σάτιρα και την κριτική υπάρχει μια ανθρώπινη πλευρά που δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειριστεί τις αδικίες και τις κοινωνικές εντάσεις.
Δείτε το video: