Η θυρίδα απέδειξε ότι υπήρχε περιουσία αλλά και χρήματα που λείπουν από την… εικόνα.
Τα ίχνη του χρήματος ακολουθούν πιστά οι Αρχές στην μυστηριώδη υπόθεση εξαφάνισης της 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ που παραμένει αγνοούμενη από τις 9-11 Ιουνίου που εξαφανίστηκε.
Όπως έχει προαναφερθεί, η υπόθεση αυτή έχει πλήθος στοιχείων που δείχνουν ότι εάν υπήρξε εγκληματική ενέργεια σε βάρος ή εάν από μόνη της εξαφανίστηκε, έως και έθεσε τέλος στη ζωή της, αυτό έγινε εξαιτίας του χρήματος και της περιουσίας που διεκδικούσε μία ολόκληρη παρέα ατόμων που ζούσε παρασιτικά γύρω από το εκλιπόντα σύζυγό της από το 2014, Γιάννη Μεταξά.
Είχε επίσης προαναφερθεί, πως η Όλτερσντορφ σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση, διέθετε τραπεζική θυρίδα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πλατεία Συντάγματος. Οι Αρχές, παρουσία Εισαγγελέα, προχώρησαν σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες στο άνοιγμα της θυρίδας αυτής και κατέγραψαν το περιεχόμενό της.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η τραπεζική αυτή θυρίδα άνοιξε από την Όλτερσντορφ στις 26 Αυγούστου 2015, η πρώτη επίσκεψη σε αυτή (πάντα από την ίδια) έγινε πέρυσι τέτοιο καιρό και η τελευταία την Άνοιξη του 2016, περίπου 2,5 μήνες πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.
Το περιεχόμενο της, σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ήταν περίπου 50.000 σε ευρώ και δολάρια μαζί, κάποια πολύ παλιά αλλά συλλεκτικής αξίας χαρτονομίσματα, αρκετά παλιά ομόλογα, λίγα χρυσά νομίσματα και κάποια κοσμήματα όχι μεγάλης αξίας.
Δύο κιλά χρυσός, 200 χρυσές λίρες και περίπου 200.000 ευρώ που έχουν καταγραφεί σε μαρτυρίες, δεν βρέθηκαν, άρα είναι και άγνωστο αν υπάρχουν… ή αν όντως υπήρξαν ποτέ.
Αυτό που φαίνεται να υπήρχε στα σίγουρα όμως, ήταν 70.000 ευρώ τα οποία μάλλον είχε εντοπίσει η Όλτερσντορφ και ίσως μέρος αυτών να ανακαλύφθηκαν χθες στη θυρίδα. Τα χρήματα αυτά έχουν ειπωθεί πως υπήρχαν μέσα στο σπίτι του Μεταξά πριν αυτός πεθάνει.
Ο σύζυγός της Όλτερσντορφ ήταν καρκινοπαθής και μάλιστα υπάρχει μαρτυρία συνοδού ασθενούς στον ίδιο θάλαμο στο Νοσοκομείο “Γεννηματά” που αναφέρει ότι λίγο πριν πεθάνει ο Μεταξάς, ο πιο στενός του φίλος είχε πάει στο νοσοκομείο και τον ταρακουνούσε για να του πει που είναι τα χρήματα… και συγκεκριμένα τα 70.000 ευρώ, που δήθεν του είχε τάξει!
Αυτό το επεισόδιο, οι υπόλοιποι του κύκλου των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το αποκαλούν ένα απλό “περιστατικό” στις καταθέσεις τους και στην ουσία καλύπτουν τον “φίλο” του Μεταξά, αφού αν και ο καθένας είχε δημιουργήσει την δική του προσωπική “ατζέντα” στην υπόθεση, στην πραγματικότητα όλοι αποτελούσαν τα “βέλη” που είχε εξαπολύσει ο “φίλος” του Μεταξά και προσηλυτιστής, τα τελευταία 26 χρόνια στην ζωή του, όλα θηλυκού γένους, για να αποκτήσει την πολυπόθητη πρόσβαση στην περιουσία του.
Η Όλτερσντορφ πλέον συγκέντρωνε το μένος όλων, αφού εκείνη ουσιαστικά χαλούσε το πολυετές σχέδιο με μόνο κίνητρο ολόκληρη την περιουσία του Μεταξά.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι πέρυσι το Φθινόπωρο, η Όλτερσντορφ έχει καταγραφεί να επισκέπτεται την θυρίδα αυτή και στη συνέχεια να αποχωρεί από την τράπεζα, προφανώς χωρίς να γνωρίζει κανείς αν πήρε κάτι μαζί της, αλλά στη συνέχεια έφυγε για ένα ταξίδι στην Ουκρανία από το οποίο επέστρεψε μερικές ημέρες μετά. Ενδεχομένως λοιπόν ένα μέρος των 70.000 ευρώ να κατέληξε στην Ουκρανία.
Πλέον οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της άρσης του τραπεζικού απορρήτου σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν την ύπαρξη και τυχών άλλων χρημάτων ή την ασύνηθιστη κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, σε μία προσπάθεια να συνδέσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Πρόσθετα, η άρση τηλέφωνικού απορρήτου γίνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βάθος από το υφιστάμενο ενώ αναμένεται και η ολοκλήρωση των αναλύσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από έρευνες που έγιναν στο σπίτι των Πετραλώνων, στα δύο εξοχικά της Σαλαμίνας και στο αυτοκίνητό της.
Επίσης, τα χρηματικά ποσά που μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν είναι περίπου 20.000 ευρώ του κοινού τραπεζικού λογαριασμού που είχε η Όλτερστνορφ με τον εκλιπόντα σύζυγό της και τα οποία “μάδισαν” σε ικανό βαθμό η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας της με τον γιο της, που είχαν στην κατοχή τους την τραπεζική κάρτα αναλήψεων μετρητών που τους είχε αφήσει, καθώς επίσης μία περιουσία που αφήνει σε διαθήκη του ο Μεταξάς προς μία 17χρονη, κόρη μίας άλλης γυναίκας από την ίδια παρέα.
Συγκεκριμένα η άλλη Ουκρανή με την κόρη της που επίσης προσηλιτίστηκαν από τον Έλληνα “φίλο” του Μεταξά και την Ουκρανή “φίλη” του είχαν και αυτοί έναν περίεργο παράλληλο βίο με το ζευγάρι. Η Ουκρανή παραδέχεται πως ο Μεταξάς στο μεσοδιάστημα των ταξιδιών της Έλενας από την Γερμανία στην Ελλάδα και πίσω, έκανε πρόταση σε εκείνη να την παντρευτεί αλλά εκείνη δεν ήθελε και μάλιστα ο Μεταξάς ανέπτυξε τρυφερά συναισθήματα για την κόρη της μόλις 5 μηνών όταν την γνώρισε. Έκτοτε, ο Μεταξάς παντρεύτηκε στο τέλος την Όλτερσντορφ, όμως συνέχισε να νιώθει πολύ τρυφερά συναισθήματα για την κόρη της τελευταίας Ουκρανής την οποία μάλιστα σήμερα που είναι 17 ετών της έχει αφήσει κληρονομιά έναν τραπεζικό λογαριασμό με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που θα είναι δικός της όταν γίνει 18 ετών.
Αυτό είναι ένα ακόμη υπαρκτό και γνωστό ποσό, σε ότι αφορά δε το ποσό που βρέθηκε στην θυρίδα έρχεται και “εφαρμόζει” απόλυτα με το χειρόγραφο σημείωμα που φέρεται να είχε αφήσει πίσω της κατά την δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας της, το οποίο ήταν πρακτικά μία πρόχειρη διαθήκη, μέσω του οποίου φέρεται να αφήνει χρήματα στην κουμπάρα και την μάνα της, όμως αυτό δεν βρέθηκε ποτέ…
Επειδή οι Αρχές σκέπτονται πως αυτό ίσως θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει κάποιος στο μέλλον, υπάρχει μία παράλληλη δικογραφία που τρέχει για ενδεχόμενη συμμετοχή σε αυτοκτονία η οποία έχει συσχετιστεί πλέον με την υπόλοιπη δικογραφία.
Το χρονικό των σχέσεων της “παρέας” και του χρήματος
Όλα ξεκίνησαν την δεκαετία του 90΄ όταν ο αποθανών από το 2014, σύζυγός της Έλενας Όλτερσντορφ, Γιάννης Μεταξάς δεχόταν να φιλοξενεί στο σπίτι του γυναίκες από την Ρωσία και την Ουκρανία, μέχρι να αποκατασταθούν, λόγω το ότι η μητέρα του ήταν ρωσικής καταγωγής και έτρεφε συναισθήματα για τον συγκεκριμένο λαό. Με το καλύτερό του φίλο που ήταν συνάδελφοι και εργάζονταν μαζί στην Χαλυβουργική, στην πορεία συνεργάστηκαν και στην εμπορία σκραπ και μεταλλευμάτων.
Ο φίλος του που ήταν Μάρτυρας του Ιεχωβά σύντομα προσηλύτισε μία γυναίκα από την Ουκρανία που φιλοξενούσε εκείνη την εποχή ο Μεταξάς και φέρεται να είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις μαζί της. Η επιρροή του φίλου στην γυναίκα αυτή έγινε απόλυτη και σιγά-σιγά σχεδόν όποιο άτομο φιλοξενούνταν σε αυτό το σπίτι, προσηλυτιζόταν από τον φίλο του Μεταξά, ενώ η γυναίκα αυτή έπαιξε τόσο ρόλο στην ζωή του Μεταξά, που αποφάσιζε εκείνη για το ποια θα φιλοξενηθεί στο σπίτι αυτό και ποια όχι…
Στο παρελθόν η γυναίκα αυτή ήταν στενή φίλη της Όλτερσντορφ και δούλευαν μαζί στην Ουκρανία ως ρεσεψιονίστ σε ξενοδοχείο. Κάποια στιγμή την κάλεσε στην Αθήνα και εκεί η Έλενα γνώρισε τον Μεταξά και σύντομα γεννήθηκε ένα φλερτ μεταξύ τους. Σε αυτό το χρονικό σημείο ένας Γερμανός που είχε γνωρίσει η Έλενα σε μία σύντομη παραμονή της στην Γερμανία, ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για την πάρει μαζί του και να την παντρευτεί. Λίγο καιρό μετά η Όλτερστντορφ χωρίζει από τον Γερμανό και επιστρέφει στην Ελλάδα όπου αρχίζει να έχει πάλι στενές επαφές με τον Μεταξά.
Η φίλη της που στο μεταξύ είχε απομακρυνθεί από τον Μεταξά σε συνενόηση με τον στενό του φίλο την πείθουν να δεχτεί τον έρωτά του… και να τον παντρευτεί. Ο σκοπός τους ήταν να έχουν άμεση πρόσβαση στην τεράστια περιουσία που έχτιζε σταδιακά ο Μεταξάς, με πλήθος μετρητών, χρυσού, λιρών και ακινήτων, όμως όταν κατάλαβαν πως η Όλτερσντορφ στην πραγματικότητα τα είχε βρει απόλυτα με τον Μεταξά και είχε αρχίσει να έχει την δική της “ατζέντα”, σαφώς αντίθετη από την δική τους, προσπάθησαν να την εκδιώξουν. Μάλιστα, έβαλαν λόγια στον σύζυγο της και για αρκετό καιρό αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι και για μερικούς μήνες φιλοξενήθηκε από την ίδια “φίλη” της στα Εξάρχεια.
Στην πραγματικότητα, το ζευγάρι που ήταν παντρεμένο πια μόλις την τελευταία δεκαετία, φοβόταν τον στενό φίλο του Μεταξά και την ομοεθνή “φίλη” της Όλτερσντορφ και μέχρι να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της είχαν φτάσει να βλέπονται στα κρυφά από την παρέα τους.
Αυτή την μάλλον ασυνήθιστη παρέα την συμπλήρωνε μία ακόμα Ουκρανή με την κόρη της, οι κουμπάροι του ζευγαριού που είναι ένας Έλληνας από την Σπάρτη ο οποίος έχει παντρευτεί την αδερφή της Ουκρανής φίλης της Όλτερσντορφ και μία δεύτερη παρέα που ήταν η διαχειρίστρια της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα με τον γιο της, οι οποίοι “άδειασαν” κιόλας την κάρτα αναλήψεων της Όλτερσντορφ μετά την εξαφάνισή της.
Ο τελευταίος, πρόσφατα φέρεται να είχε συνάψει και ερωτικές σχέσεις με την εξαφανισθείσα, ενώ τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ανακάλυψαν γενετικό υλικό στα σεντόνια της 50χρονης που πιθανόν ανήκει σε εκείνον. Αυτό ήταν και το μοναδικό εύρημμά τους παρά τις επιμελείς τους έρευνες στα Πετράλωνα και στα ακίνητα της Σαλαμίνας. Στην περίπτωση της Σαλαμίνας, στις έρευνες συμμετείχαν και άντρες της ΕΜΑΚ.
Η άλλη Ουκρανή με την κόρη της που επίσης προσηλιτίστηκαν από τον Έλληνα “φίλο” του Μεταξά και την Ουκρανή “φίλη” του είχαν και αυτοί έναν περίεργο παράλληλο βίο με το ζευγάρι, που επίσης προαναφέρθηκε. Η Όλτερστντορφ από το 2014 και μετά ειδικά, είχε αρχίσει να καταλαβαίνει πόσο μεγάλη ήταν η πίεση αυτού του κύκλου για την περιουσία του Μεταξά.
Η ίδια η Όλτεστντορφ, ενδεχομένως από αυτή την πίεση που ένιωθε από το 2014 και μετά που έχασε την μοναδική της ασπίδα που ήταν ο άντρας της, να απέκτησε και την κατάθλιψη που υπέστη.
Μάλιστα, την ψυχολογική της κατάσταση την επιβεβαιώνει ακόμα και ο ψυχίατρος που την παρακολούθησε. Μόνη καταγεγραμμένη απόπειρα αυτοκτονίας που έχει είναι αυτή του Ιουλίου του 2015 με κατάποση χαπιών, όμως είχε σημάδια στους καρπούς και στους γιατρούς είπε πως είχε αποπειραθεί να κόψει τις φλέβες της τον χειμώνα.
Κατά την δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας, φέρεται να είχε αφήσει και το ιδιόχειρο σημείωμα που προαναφέρθηκε. Το μόνο σίγουρο για τους έμπειρους αστυνομικούς που έχουν “κλειδώσει” τις έρευνές τους γύρω από αυτή την παρέα, είναι πως αν έχει συμβεί κάτι κακό στην Όλτερσντορφ με ανθρώπινη… “παρέμβαση” έχει γίνει με εξαιρετικά προσεκτικά τρόπο, ώστε να μην αφήσει ίχνη πίσω του. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η εμπειρία των έμπειρων αστυνομικών, “τέλειο έγκλημα” δεν υπάρχει…
Υπάρχει πάντα κάποιο στοιχείο που περιμένει την σειρά του να φωτιστεί για να ολοκληρωθεί και η πιο δύσκολη εξίσωση… Απλά, η διαφορά είναι ότι άλλοτε αυτό το στοιχείο προκύπτει στο σωστό χρονικό σημείο και άλλοτε πιο αργά. Σχεδόν πάντοτε όμως, αυτό έρχεται στην επιφάνεια και τότε η θεωρία του “τέλειου εγκλήματος” καταρρέει με πάταγο.
Πηγές: news247.gr, Από: Θοδωρής Παναγιωτίδης