Ανατριχίλα από τον Νίκο Πλακιά για τα «κορίτσια του» που έχασε στα Τέμπη – «Άντε εκεί ψηλά που είναι μόνα και ψάχνουν για παρέα»

Μία ανάρτηση συγκλονιστική για τα αγαπημένα του «κορίτσια» μοιράστηκε ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δύο δίδυμες κόρες του στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Με λόγια γεμάτα πόνο, θυμήθηκε τα παιδιά του κατά τη διάρκεια της συναυλίας μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου 2024, με σκοπό να τιμήσει τα θύματα του δυστυχήματος.

Το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα της συναυλίας, στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας και η Τάνια Τσανακλίδου, ήταν αφιερωμένο στους συγγενείς που εξακολουθούν να βιώνουν την απώλεια των αγαπημένων τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο κ. Πλακιάς, ο οποίος προχώρησε σε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα που συγκλόνισε το κοινό.

Αφιέρωση που ραγίζει καρδιές

Ο Νίκος Πλακιάς, λίγο μετά το τέλος της συναυλίας, δημοσίευσε ένα συγκινητικό μήνυμα στο Facebook, συνοδευόμενο από βίντεο με χαρούμενες στιγμές των κοριτσιών του. Οι λέξεις του θύμιζαν έναν εσωτερικό μονόλογο, γεμάτο πόνο αλλά και στοργή: «Άντε εκεί ψηλά που είναι μόνα και ψάχνουν για παρέα. Δεν είστε μόνα κορίτσια μου. Ποτέ δεν θα είστε μόνα», έγραψε, αναφερόμενος στα αγαπημένα του παιδιά που δεν είναι πια μαζί του.

Η ανάρτησή του, εμπνευσμένη από την «Ανδρομέδα» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αποτελεί φόρο τιμής στις αδικοχαμένες ζωές και εξέφραζε την αίσθηση ότι τα παιδιά του δεν είναι πλέον μόνα, αλλά έχουν συνοδεία τους στον ουρανό.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε εδώ

Η τελευταία στροφή της Ανδρομέδας είναι ανατριχιαστική και σε αυτούς τους στίχους συνήθως δεν τραγουδάμε με τη φωνή αλλά με την ψυχή μας:

Άιντε εδώ σιμά κοντά δυο μέτρα βάθος
άιντε λεν πως φυλακίζουνε το πάθος
άιντε ρίχνουν χώμα με λουλούδια ραίνουν
άιντε και θαρρούν, θαρρούν πως ξεμπερδεύουν”.

Η δύναμη της μουσικής και το αφιέρωμα

Η επιλογή του τραγουδιού «Ανδρομέδα» από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου δεν έγινε τυχαία. Το κομμάτι αυτό, με τη βαθιά συμβολική του σημασία, αφιερώθηκε από τον Νίκο Πλακιά στα «τρία αστέρια» που έχασε στη σύγκρουση των τρένων. Η μουσική αυτή, που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη γη και τον ουρανό, όπως ανέφερε ο ίδιος ο πατέρας.

Σε συνέντευξή του για τη συγκεκριμένη μουσική βραδιά, ο κ. Πλακιάς είπε με συγκίνηση: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στη φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό. Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις, Θανάση, την Ανδρομέδα, τρία αστέρια θα εμφανιστούν. Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν. Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά». Αυτή η φράση του πατέρα, που έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε, αποτυπώνει τον βαθύ δεσμό που διατηρεί με τα παιδιά του, ακόμα και μετά την απώλειά τους.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Ανδρομέδα – Καλλιμάρμαρο

Η συναυλία αυτή δεν ήταν απλώς μια μουσική βραδιά, αλλά μια στιγμή μνήμης και συναισθηματικής έκφρασης για όλους εκείνους που βίωσαν τη φρίκη του δυστυχήματος στα Τέμπη, ένα γεγονός που συνεχίζει να στοιχειώνει την κοινωνία.

Exit mobile version