Άκυρα τα 5.000 μυστήρια που έχει κάνει ο πάτερ Χριστόφορος με το «κληρονομικό χάρισμα» στα χαρτιά

πάτερ Χριστόφορος

Άκυρες οι 5.000 τελετές του πάτερ Χριστόφορου με το «κληρονομικό χάρισμα» στα χαρτιά

Περισσότερα από 5.000 ζευγάρια βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας, καθώς ο πάτερ Χριστόφορος, γνωστός για τη μυστήρια πρακτική του να ρίχνει χαρτιά μέσα σε εκκλησία της Αθήνας, φέρεται να έχει τελέσει βαφτίσεις και γάμους που κρίνονται άκυροι. Οι τελετές θα πρέπει να επαναληφθούν, δημιουργώντας ανησυχία στους πιστούς.

Ο πάτερ Χριστόφορος, που λάμβανε χρήματα για να «διαβάζει» τα χαρτιά, μίλησε στο STAR για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μόλις η πρακτική του έγινε γνωστή στο κοινό.

Απολογία για τη χρήση των χαρτιών

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη δράση του, ο πάτερ δήλωσε: «Ρούχα διαβάζω, τα βάζω στο Ευαγγέλιο, τα εξιχνιάζω και μετά τα περνάω στον αγιασμό. Δεν ρίχνω τα χαρτιά πλέον. Αναγκάστηκα να το κάνω όταν μία πιστή με παρακαλούσε επίμονα». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι, αφού εξυπηρέτησε τη συγκεκριμένη γυναίκα, κατάλαβε πως είχε πέσει σε παγίδα και της επέστρεψε τα χρήματα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει και το «κληρονομικό χάρισμα», το οποίο χρησιμοποιεί για εξορκισμούς και αυτοθεραπεία από την «χημεία» του σώματός του. «Δεν έβγαλα ποτέ δίσκο ενώ είμαι 55 χρόνια ιερωμένος. Το μυστήριο το κάνω με το πνεύμα μου», πρόσθεσε, δίνοντας έμφαση στην πνευματική διάσταση της δράσης του.

Αμφισβητούμενη θέση στην Εκκλησία

Οι καταγγελίες δείχνουν πως ο πάτερ Χριστόφορος δεν ανήκει στην επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά στο παλαιό ημερολόγιο. Ο ίδιος και ο ναός του δεν είναι εγγεγραμμένοι στα επίσημα μητρώα, γεγονός που προκαλεί προβλήματα νομιμότητας σε όλες τις τελετές που έχει πραγματοποιήσει.

Σύμφωνα με τον εκδότη του ekklisiaonline.gr, Ανδρέα Καραγιάννη, οι 5.000 γάμοι και βαφτίσεις που έχει τελέσει δεν αναγνωρίζονται από το κράτος και θα πρέπει να επαναληφθούν. «Έχει κάνει πάνω από 5.000 γάμους και βαφτίσεις που δεν είναι αναγνωρισμένα από το κράτος και πρέπει να επαναληφθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νομικές αντιπαραθέσεις

Ο δικηγόρος του πάτερ Χριστόφορου διαφωνεί με την άποψη αυτή, υποστηρίζοντας πως οι γάμοι και οι βαφτίσεις που τελέστηκαν έχουν καταχωριστεί κανονικά στα δημοτολόγια και οι τοπικοί δήμαρχοι, ειδικά στο Αιγάλεω, είχαν δώσει τη συναίνεσή τους. «Οι 5.000 γάμοι έγιναν με τη συναίνεση του δημοτολογίου και των αρμοδίων δημάρχων Αιγάλεω, οπότε δεν μπορούν να ακυρωθούν. Μήπως έχει τεράστια ευθύνη η εκκλησία και η πολιτεία;», δήλωσε ο δικηγόρος, αφήνοντας αιχμές για τις ευθύνες της πολιτείας και της Εκκλησίας.

Οικονομική κατάσταση και αμφιλεγόμενες δραστηριότητες

Η έρευνα για τις δραστηριότητες του πάτερ Χριστόφορου αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν έχει τραπεζικές καταθέσεις, παρόλο που το 2015 είχε δημοσιεύσει τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ, ζητώντας οικονομική βοήθεια για τη μονή του. Επιπλέον, ένα βίντεο του 2016 τον δείχνει να αναζητά πληροφορίες για εξωγήινους, γεγονός που προσθέτει στην αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του.

Η ιστορία του πάτερ Χριστόφορου προκαλεί αναταράξεις στους κύκλους της Εκκλησίας και της κοινωνίας, καθώς τα ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα των τελετών και τις πρακτικές του παραμένουν αναπάντητα.

Exit mobile version