Άκης Πετρετζίκης: Η πιο μελωμένη συνταγή για μελομακάρονα που λατρεύει ο κόσμος κι έγινε ξανά viral σε δευτερόλεπτα

Η πιο αγαπημένη, μελωμένη και αρωματική συνταγή για μελομακάρονα από τον Άκη Πετρετζίκη επιστρέφει δυναμικά και φέτος, κάνοντας ξανά τον γύρο του διαδικτύου με viral ταχύτητα.

Κλασική συνταγή με άρωμα παράδοσης και επιτυχίας

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μελομακάρονα είναι από αυτές που εμπιστεύονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Με λίγα, απλά υλικά, ισορροπημένες δόσεις και μικρά μυστικά που κάνουν τη διαφορά, το αποτέλεσμα είναι ένα μελομακάρονο όπως το θέλουμε: τραγανό απ’ έξω, μελωμένο και μαλακό στο εσωτερικό, με υπέροχα αρώματα.

Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται κάθε χρόνο ανάρπαστη, καθώς πετυχαίνει αυτό που υπόσχεται — την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη γεύση και τη χριστουγεννιάτικη νοσταλγία.

Η συνταγή του Άκη που φέρνει Χριστούγεννα σε κάθε κουζίνα

Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει μια συνταγή για μελομακάρονα που δεν χρειάζεται συστάσεις. Πεντανόστιμη, μυρωδάτη και με υφή που λιώνει στο στόμα, έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και σίγουρες επιλογές για τις γιορτές. Με την καθοδήγηση του Άκη και την προσοχή που δίνει στις λεπτομέρειες, ακόμα και οι πιο αρχάριοι μπορούν να πετύχουν ένα άψογο αποτέλεσμα.

Υλικά

Για τη ζύμη

Για το σιρόπι

Για το σερβίρισμα

Βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Ετοιμασία σιροπιού

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη φλούδα πορτοκαλιού. Βράζουμε για 3–4 λεπτά από τη στιγμή που πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί τα μελομακάρονα πρέπει να είναι ζεστά όταν τα βουτήξουμε στο σιρόπι.

Προετοιμασία της ζύμης

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε χυμό πορτοκαλιού, σπορέλαιο, ελαιόλαδο, ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα. Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Προσοχή να μη ζυμώσουμε υπερβολικά.

Πλάσιμο και ψήσιμο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C με αέρα. Πλάθουμε κομμάτια 30 g σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σιρόπιασμα

Μόλις τα μελομακάρονα βγουν από τον φούρνο, τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 10–12 δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Σερβίρισμα

Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε πιατέλα, περιχύνουμε με μέλι αν θέλουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Τα μικρά μυστικά του Άκη για σίγουρη επιτυχία

Η γεύση των Χριστουγέννων σε κάθε δαγκωνιά

Τα Μελομακάρονα του Άκη είναι η επιτομή του γιορτινού γλυκού. Συνδυάζουν παραδοσιακή γεύση, απλότητα και τελειότητα σε κάθε στοιχείο. Είτε τα φτιάχνετε για την οικογένεια είτε για να κεράσετε αγαπημένους, είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν.

Χρήσιμες συμβουλές για να πετύχεις

Γιατί η συνταγή αυτή ξεχωρίζει

Αυτό που κάνει τα μελομακάρονα του Άκη να ξεχωρίζουν είναι η απλότητα και η σιγουριά. Δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ζαχαροπλαστικής, αλλά δίνει επαγγελματικό αποτέλεσμα. Και κάθε χρόνο, πριν τις γιορτές, επιστρέφει στις προτιμήσεις του κοινού με αμέτρητες κοινοποιήσεις, φωτογραφίες και ενθουσιώδη σχόλια στα social media.

Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς

Είναι η συνταγή που εμπιστεύονται ακόμα και οι πιο διστακτικοί. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται από πολλούς η πιο πετυχημένη και αξιόπιστη επιλογή για χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη συνταγή με οδηγίες και video στο akispetretzikis.com
.

Exit mobile version