Αγνώριστος πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός

ηθοποιός

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης εμφανίζεται αγνώριστος στη νέα του θεατρική δουλειά, προκαλώντας σοκ με την εντυπωσιακή του μεταμόρφωση για την παράσταση “Η φάλαινα”, η οποία κάνει πρεμιέρα αύριο στο θέατρο “Νέος Ακάδημος”. Το έργο, ένα βαθιά συναισθηματικό και δραματικό ταξίδι, αναμένεται να ενθουσιάσει το κοινό με την εξαιρετική του σκηνοθεσία και την αφοσίωση των συντελεστών.

Η παράσταση είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες της φετινής θεατρικής σεζόν και παρουσιάζεται από την Happy Productions, που εξασφάλισε τα δικαιώματα για να ανεβάσει το αριστούργημα του Σάμιουελ Ντι Χάντερ “Η Φάλαινα” (The Whale), σε σκηνοθεσία του ίδιου του Δαδακαρίδη.

Το έργο φέρνει στο προσκήνιο το συγκλονιστικό και βαθιά ανθρώπινο δράμα ενός ατόμου που προσπαθεί να βρει το φως μέσα από το προσωπικό του σκοτάδι.

Η ιστορία του έργου

Γραμμένο το 2012 για το θέατρο, “Η Φάλαινα” έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε διάφορες μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Το 2022 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ντάρεν Αρονόφσκι, αποσπώντας πολλές θετικές κριτικές και σημαντικά βραβεία.

Η υπόθεση

Ο κεντρικός χαρακτήρας της παράστασης είναι ο Τσάρλι, ένας αυτοκαταστροφικός και παχύσαρκος καθηγητής αγγλικών που έχει αποκοπεί από τον έξω κόσμο και έχει χάσει την επιθυμία να ζει. Ο Τσάρλι “βουλιάζει” σε μια καθημερινότητα χωρίς σκοπό, περιμένοντας την λύτρωση, ενώ παράλληλα αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με την αποξενωμένη κόρη του και να συμφιλιωθεί με το δικό του παρελθόν.

Το έργο εισχωρεί στην ανθρώπινη ψυχή, παρουσιάζοντας χαρακτήρες που δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά έχουν πλούσιο εσωτερικό κόσμο και προσπαθούν να βρουν την ανθρωπιά τους. Είναι όλοι τους άνθρωποι που έχουν κάνει λάθη, αλλά προσπαθούν να αγαπήσουν, ακόμα κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο. Η ιστορία αναδεικνύει το ερώτημα: μπορούμε να σώσουμε ο ένας τον άλλον; Το ερώτημα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι φαίνονται να απομακρύνονται όλο και περισσότερο ο ένας από τον άλλον.

Η Διανομή

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αναλαμβάνει τον ρόλο του Τσάρλι, του πρωταγωνιστή της ιστορίας. Η υπόλοιπη ομάδα περιλαμβάνει την Ευσταθία Τσαπαρέλη ως Λιζ, τη νοσηλεύτρια και φίλη του Τσάρλι, τον Γιώργο Μπένο στον ρόλο του πάστορα Τόμας, την Ασημένια Βουλιώτη ως την κόρη του, Έλι, και την Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου στον ρόλο της πρώην συζύγου του, Μέρι.

Οι συντελεστές

Η σκηνοθεσία του έργου ανήκει στον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, με τον Αντώνη Γαλέο να υπογράφει τη θεατρική απόδοση. Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Θοδωρή Οικονόμου, ενώ τα σκηνικά επιμελείται η Αθανασία Σμαραγδή και τα κοστούμια ο Άγις Παναγιώτου. Οι φωτισμοί είναι της Μελίνας Μάσχα και η Παναγιώτα Παπαδημητρίου συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτη.

Τη φωτογραφία και το trailer της παράστασης επιμελείται ο Πάτροκλος Σκαφίδας, ενώ η γραφιστική επιμέλεια γίνεται από την ομάδα “Μαύρα Γίδια”. Οι τεχνικές προκλήσεις του μακιγιάζ και της εμφάνισης των χαρακτήρων έχουν ανατεθεί στον Άρη Βερέμη και την Έφη Τσιμπή, ενώ η επιμέλεια μαλλιών και μακιγιάζ γίνεται από την Εύα Τόμπρου και την ομάδα του Le Boudoir.

Πληροφορίες για την παράσταση

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Νέος Ακάδημος και οι παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις εξής ημέρες και ώρες:

Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 και 21:00, και Κυριακή στις 18:00.

Exit mobile version